Raičević: Istraživanje o NATO u funkciji legitimisanja odlučivanja u parlamentu

„Ovo NATO istraživanje, začudo, pokazuje još jednu važno obilježje – padaju, maltene nestaju sve stranke i subjekti koji se protive NATO-u, a razgoropađeno rastu oni koji su prećutno ili direktno za NATO“, naveo je Raičević
101 pregleda 6 komentar(a)
Gojko Raičević, Foto: Siniša Luković
Gojko Raičević, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 28.07.2015. 15:17h

Poplava istraživanja javnog mnjenja u funkciji je legitimisanja donošenja odluke o članstvu u Alijansi u parlamentu, ocijenjeno je iz mirovnog pokreta Ne u rat – ne u NATO.

Istraživanje Centra za demokratiju i ljudska prava pokazalo je da članstvo Crne Gore u NATO-u podržava 36,6 odsto građana, a da je broj onih koji su za i protiv integracije države u Alijansu izjednačen.

„Kako je režimska kampanja za NATO doživjela potpuni fijasko, te zato veći broj političara iz vladajuće garniture horski insistira da se odluka o NATO-u donese u parlamentu, primjetna je 'poplava' istraživanja javnog mnjenja koja je u funkciji legitimisanja tog čina“, saopštio je predsjednik Pokreta, Gojko Raičević.

Ukoliko se, kako je rekao, prisjetimo da su neki NATO agenti još od 2012. godine tvrdili da referendum o NATO-u neće biti potreban ukoliko „relevantna“ istraživanja javnog mnjenja pokažu odgovarajuću podršku, onda je potpuno jasno šta se dešava.

„Po ovom, posljednjem 'istraživanju', čiji su naručioci par NATO subjekata i ambasada Sjedinjenih Američkih Država, vidi se upravo ono što je najavljeno – navodno vrtoglavi rast NATO podrške“, kazao je on.

Prema riječima Raičevića, slično je i u sferi raspodjele političkog uticaja.

„Ovo NATO istraživanje, začudo, pokazuje još jednu važno obilježje – padaju, maltene nestaju sve stranke i subjekti koji se protive NATO-u, a razgoropađeno rastu oni koji su prećutno ili direktno za NATO“, naveo je on.

Raičević je rekao da će, „kako kažu određeni poznavaoci lokalnog političkog mešetarenja, ovakvih anketa će biti sve više u narednom periodu“. „A u njima će se, uz neznatne varijacije kao mamac za naivne, samo potvrđivati uspostavljeni trend – da podršak NATO-u raste“.

„Silom, preko CEDEM-ovih anketa, ako već neće 'milom'. A to da neće i ne može 'milom', valjda je jesno i nakon afere Depeša u kojoj je očigledno prikazan inženjering Vlade i navodno nezavisnih istraživanja javnog mnjenja u cilju podizanja procenata podražavaoca zločinačke NATO organizacije“, saopštio je Raičević.

On je poručio da mirovni pokret Ne u rat – ne u NATO vjeruje da niko od „prozvanih“ subjekata u tim anketama neće nasjesti na, kako je rekao, očiglednu obmanu.

„I da će to tretirati na samo jedan mogući način – kao kampanju Mila Đukanovića i njegovih satelitskih organizacija u cilju stvaranja neofeudalnog NATO gospodarstva. Svi koji ovu 'prozivku' dožive ozbiljno, potpuno je jasno da su uzeli aktivno učešće u pro NATO kampanji“, zaključio je Raičević.

Bonus video: