SDP Rožaje: Kalač i ekipa izgubili kompas jer znaju da gube na izborima

“Na sreću i po SDP i po Rožaje u ovakve optužbe ne vjeruju ni njihovi kreatori", piše u saopštenju Honsića
70 pregleda 13 komentar(a)
Rožaje, Foto: Arhiva Vijesti
Rožaje, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 12.04.2014. 16:53h

Rožajski SDP-a optužio je DPS da su zbog straha od poraza u kampanju krenuli “plasirajući neistine o navodnim zloupotrebama u oblasti šumske privrede”.

“U rožajskom DPS-u su očigledno svjesni činjenice da na izborima 25. maja nemaju čemu dobrom da se nadaju i da će pretrpjeti ozbiljan poraz. Razloga za to je mnogo i o njima ćemo tokom kampanje više. Zbog očiglednog straha, krenuli su u kampanju plasirajući neistine o navodnim zloupotrebama u oblasti šumske privrede. Zanimljivo je, međutim, da je na čelu te uprave u Rožajama isti čovjek (Faruk Kalač) već petnaestak godina i dok je bio član DPS-a sve je bilo legalno i pošteno, sad kada je u SDP-u odjednom nastaju problemi.”, saopštio je šef medijskog pula SDP Edvin Honsić.

Očigledno je, prema njegovim riječima, da u Rožajama postoje hrabri građani koji neće da razmišljaju gradonačelnikovom nego svojom glavom, pa zbog toga gradonačelnik (Nusret Kalač) i uska ekipa oko njega gube kompas.

“Na sreću i po SDP i po Rožaje u ovakve optužbe ne vjeruju ni njihovi kreatori, ali će zbog njih dobiti pravi odgovor za koji mjesec, jer im se sprema ubjedljiv poraz. Ako gube imaju pravo i na ljutnju i na traženje alibija za poraz unaprijed, ali nemaju pravo da lažno optužuju u nepotpisanim saopštenjima”, kazao je Honsić.

U nepotpisanom saopštenju DPS se navodi da oni “za razliku od lokalnog SDP ne manipulišu javnošću, veća barataju sa neophodnim činjenicama o kojima će obavjestiti i nadležne organe”. Informacije o tome, naglasili su, dobili su od “od veoma ozbiljnih ljudi kojima je strašno stalo do očuvanja ovog resursa od kojeg zavisi rožajska ekonomija, a koji se svih ovih godina nemolosrdno zloutrebljava, nerijetko i u političke svrhe”.

“Najmanje je bitno ko je na čelu Uprave, već njegov maćehinski odnos prema državnoj imovini i značajnom prirodnom resursu, o čemu mogu posvjedočiti i brojni građani.”, naveo je DPS.

Bonus video: