Radnička partija: Pet godina postojanja smo proveli u borbi za bolju i pravedniju Crnu Goru

„Naš, radnički praznik 1. maj ove godine obilježavamo zabrinuti za svoje i zdravlje naših bližnjih, zabrinuti za elementarnu egzistenciju, za svoju i budućnost naše zemlje"
449 pregleda 0 komentar(a)
Plakat, Foto: Radnička partija
Plakat, Foto: Radnička partija

Radnička partija danas obilježava pet godina postojanja, a iz te partije su podsjetili da su u gradu pod Trebjesom više od decenije trajali radnički protesti koje je predvodio, kako ističu, neprikosnoveni lider Janko Vučinić.

„Nakon te dugotrajne i iscrpljujuće borbe, sa svim uspjesima i neuspjesima koje ona donosi, ukazala se potreba, i taj veliki sindikalni bunt kanalisan je 1. maja 2015. godine u Radničku partiju čiji je osnivač i prvi predsjednik Janko Vučinić. Tako je tog 1. maja u bivšem sindikalnom domu radnika Željezare, danas pretvorenom u hotel sa nostalgičnim imenom 'Jugoslavija', na osnivačkom kongresu otpočela svoje bitisanje i nastavila borbu za prava svoje ponižene pastve Radnička partija“, stoji u saopštenju te partije.

Kako novode, pet godina Radnička partija je provela u neprestanoj borbi za bolju i pravedniju Crnu Goru.

„Sav svoj kredibilitet stvaran kroz decenijsku sindikalnu borbu, upornost, hrabrost, istrajnost uložio je lider Radničke partije Janko Vučinić, pokušavajući da kroz skupštinsko djelovanje, ali i vaninstitucijalno, na bolje promjeni Crnu Goru zarobljenu od strane vlasti i podzemlja. Nažalost tu svoju borbu platio je životom. Razočaran i umoran od svega proživljenog, zaokružio je svoje zemaljsko bitisanje 25. oktobra 2019. i otišao na neke druge prostore gdje nema patnje bola i suza. Radnička je ostala da tuguje za svojim liderom čvrsto zagledana u budućnost, svjesna da joj predstoji epska borba za prava poniženih i obespravljenih“, stoji u saopštenju te partije uz podsjećanje da će održati obećanje koje su dali nad odrom Vučinića – da će postajati Radnička partija sve dok bude postajalo nepravde i obespravljenih, a borba će biti sve moćnija.

„Naš, radnički praznik 1. maj ove godine obilježavamo zabrinuti za svoje i zdravlje naših bližnjih, zabrinuti za elementarnu egzistenciju, za svoju i budućnost naše zemlje. Radnici i njihove porodice snose posledice otpuštanja, smanjenja plata i nebrige poslodavca koji, ponovo, pokušavaju da svoje poslovne promašaje socijalizuju i svale na leđa radnika i građana. Radničkoj klasi i svim građanima Crne Gore srećan Međunarodni praznik rada, a u Radničkoj partiji ćete uvijek imati iskrenog saveznika u bori za bolju i pravedniju Crnu Goru“, zaključuje se u saopštenju za javnost.

Bonus video: