Šćekić: Ako znate da je jedan cent ukraden, podnesite prijave

Predsjednik opštine Berane zahvalio se svima koji su, kako je rekao, i pomagali i odmagali u radu

3856 pregleda 3 komentar(a)
Šćekić na sjednici, Foto: Tufik Softić
Šćekić na sjednici, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 30.05.2020. 20:15h

Glasovima odbornika vladajuće koalicije Zdravo Berane (SNP, DF) i Demokrata, u beranskom parlamentu je danas usvojen izvještaj o radu predsjednika opštine i lokalne uprave u 2019. godini.

Predsjednik opštine Dragoslav Šćekić zahvalio se svima koji su, kako je rekao, i pomagali i odmagali u radu.

„Dobro je da se zna gdje je ko. Ko brani opšti interes u ovom gradu, a ko se zalaže ze lične interese“ – kazao je Šćekić.

On je kazao da je izvještaj mogao možda biti i bolji u tehničkom pogledu, ali da „u njemu nema korupcije, kriminala i lopovluka“.

„Pozivam sve vas koji kritikujete moj rad i rad lokalne uprave, da ako znate da je jedan cent ukraden, podnesete krivične prijave. Tu su vam tužilaštvo i sudstvo, inače institucije koje ja najmanje cijenim i koje su prema svim izvještajima najgori stub naše države“ – rekao je Šćekić.

On je na primjedbe iz redova odbornika opozicionih DPS, SD i BS da kako je izvještaj piokazao da je rad katastrofalan, da je neostvarenje budžeta potvrda lošeg rada, kritika na račun javnih nabavki i slično, pozvao sve odbornike i građane Berana da prošetaju gradom.

„Sve su to kritike bez argumenata. Prošetajmo gradom i sve je vidljivo golim okom, šta je rađeno i šta se i kako radi“ – rekao je Šćekić.

Predsjednik opštine Berane je zapitao koje su to velike državne investicije čiji se efekat osjeća u Beranama.

„Stopa nezaposlenosti u ovom gradu je 57 odsto. Mi smo pomogli da se otvori Rudnik uglja i zaposli sto pedeset ljudi, a Vlada je pomogla da se zatvori. Oni pomažu rad Rudnika uglja u Pljevljima, a ne žele da pomognu rad beranskog rudnika“ – kazao je Šćekić.

On je rekao da investitora nema jer su su državne vlasti sve zatvorile.

„Mi se kao građani Berana ne osjećamo sigurno u Crnoj Gori, a ne da dođe neko s astrane. Investitori bježe od vas. Pogledajte izvještaje Fridom hausa i izjave američke ambasadorke. Oni kažu da se endemska korupcija ne može iskorijeniti. I kada je tako, onda se udara na duhovnost Srpske pravoslavne crkve i pokašaava skrenuti pažnja s aekonomskih problema, pokušavaju se napraviti incidentne situacije“ – kazao je Šćekić.

On je rekao da je „Crna Gora je naša država, naša majka“.

„Nismo mi neprijatelji kako nas žele predstaviti, samo ne želimo da budemo stablo bez korijena. Najveći bivši narodnjaci i radikali su danas u DPS-u i oni su navodno zaštitnici Bošnjaka i Muslimana. Nama je voljenje Crne Gore na prvom mjestu, ali bez utiranja tradicije i ljepote Crne Gore“ – kazo je Šćekić.

On se sa skupštinske govornice obratio manjinskim narodima, i pozvao sve da se osjećaju slobodno.

„U ovom gradu svaki građanin treba da se osjeća uvaženo i slobodno. Oduvijek skladne odnose u ovom gradu kvare DPS, SD i BS koji ne poštuju svoje glasače i udaraju u temelj suživota...Mi Crnu Goru ne volimo kao oni, samo zbog poslova i stanova“ – kazao je predsjednik opštine Berane.

Deseta redovna sjednica Skupštine opštine Berane održava su u velikoj Sali centra za kulturu, zbog poštovanja mjera socijalne distance koje su još uvijek na snazi.

Bonus video: