Ujedinjena: Sprema se velika izborna prevara

Iz UCG-a je saopšteno da građani moraju trezveno rasuđivati i gledati unaprijed nekoliko mjeseci

5565 pregleda 7 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Boris Pejović
Ilustracija, Foto: Boris Pejović

Ujedinjena Crna Gora (UCG) upozorava građane da se "sprema velika izborna prevara."

Kažu da se radi o očiglednoj namjeri DPS-a i manjih stranaka iz njihove orbite da izbore dobiju na neostvarljivim obećanjima, na propagiranju ekonomske stabilnosti koju bismo već na jesen skupo platili i ispaštali.

"Izvršna vlast brutalno vara kada saopštava da će spasiti skoro 50% turističke sezone, da će morati da se zaduži mnogo manje i da neće smanjivati iznos zarada, socijalu i penzije. Molimo građane da razmisle samo o jednom. Zašto bi vlast koja ima dobar plan organizovala izbore u prvoj sedmici septembra ili, čak, i ranije ako su njihovi planovi ostvarivi. Zar nije očigledno da je žurba znak slabosti, da se radi o prevarnoj potrebi da dobiju još jedne izbore, a onda da se čupaju sa ekonomskog dna u naredne četiri godine, pozajmljujući i švercujući. Niko nam, izuzev nas samih neće biti kriv ne prepoznamo li užasno opasnu namjeru", saopšteno je iz UCG-a.

Dodaju da naši prihodi od turizma prijete da budu katastrofalni, naša mogućnost da se povoljno zadužujemo i pokrivamo deficite je na najnižem nivou u poslednje dvije decenije.

"Do izbora, kako kažu u DPS-u, neće ničega faliti, a poslije toga će se već "snalaziti"! Građani moraju da se zapitaju šta im se to sprema? Ostane li na vlasti trenutna mračna koalicija mogli bismo imati najteži četvorogodišnji period u poslednjih dvadeset godina. Kampanja DPS-a je već isključivo usmjerena na podizanje strasti, usmjerena u pravcu nacionalističkog iživljavanja, na navodno istorijski razračun sa Srpskom pravoslavnom crkvom, na sijanje straha i podizanje tenzija do usijanja", navodi se u saopštenju.

Kažu da je naša država pred ekonomskim kolapsom i DPS pokušava preko vrućeg ljeta da se dokopa nove većine.

"Od tema kojima se bavi nećemo moći da preživimo ni septembar. Iako se mnogima čini da je policijska tortura i represija usmjerena samo protiv Crkve, namjera je, međutim, mnogo opasnija i strašnije. Policijska država je realnost naše najskorije budućnosti dopustimo li im veliku prevaru. Državni službenici i namještenici moraju znati da će im biti smanjene plate, a ista sudbina čeka gotovo sve korisnike budžeta. Budžetske rupe će biti tolike da nam neće pomoći ni upumpavanje prljavog novca, od šverca cigareta, u budžet. Auto put i završetak prve dionice do Mateševa koštaće mnogo više od svih pesimističkih procjena. Korona-virus bio je samo izgovor da se ovako mora, a atak na Crkvu i njenu imovinu zamjena za objašnjenje o praznoj državnoj kasi. UCG je i do sada nepogrešivo predviđala šta je namjera dvojca Đukanović-Marković. Kupovali su vrijeme fingiranjem razgovora o izbornom zakonodavstvu, a onda svojim Kongresom pokrpili unutrašnje partijske sukobe i krenuli u naci-šovinistički projekat stvaranja vlastite Crkve. Ta ludost je smokvin list za raspadajući sistem javnih finansija, za kolaps budžetske politike."

Iz UCG-a je saopšteno da građani moraju trezveno rasuđivati i gledati unaprijed nekoliko mjeseci.

"Pred nama su teške godine, a laži i obećanja DPS-a neće nas spasiti. Državna kasa je očerupana i ne bude li promjene vlasti svi ćemo biti zaduženi do guše, a i to će biti malo za pristojan život. Ovdje moraju da se učine krupni i radikalni rezovi. Samo nova vlast može vratiti novac koji su odnijele i opljačkale tajkunske firme. Samo promjena cjelokupnog koncepta ekonomske politike može da nas spasi. Uz restrikcije i socijalnu nesigirnost DPS građanima nudi i produženi nacionalno-građanski sukob. Crna Gora bi mogla lako da se pretvori u državu velike nesigurnosti i stalnog konfikta. Građani moraju otkriti prevaru na vrijeme. Već godinu dana Crkva i vjerujući ljudi su pod latentnim pritiskom i progonom. Ostane li sve ovako biće to sudbina svih bez obzira na vjeru, naciju i političko opredjeljenje"

Iz Ujedinjene je rečeno da je promjena vlasti danas pitanje opstanka države Crne Gore kakvu smo nekada znali.

"Sve što pojednici dobiju u sramnoj izbornoj kampanji koja se vodi našim novcem, biće ispostavljeno kao račun svim građanima. Valjda je svakome jasno da je odavno pripremljena strategija po kojoj će svaka socijalna pobuna nakon izbora biti tretirana kao napad na tekovine 21. maja! Korona-virus i Crkva treba da postanu trajni izgovori za svako ekonomsko zlo, za sve političke promašaje i razaranje ekonomske sigurnosti građana. Ako to ne vidimo danas u oktobru će već biti kasno. Kada budete željeli da se pobunite vratiće se epidemija i Kovid 20 ili 21. Privremena bezbrižnost je predizborna politika i toga mora biti svjestan svaki punoljetni građanin - djeca to odavno vide", zaključeno je.

Bonus video: