Joković pozvao opozicione lidere na sastanak: "Potrebno razgovarati o zajedničkom odgovoru"

"SNP poziva crnogorsku opoziciju da pokaže da može, hoće i mora da napravi Crnu Goru boljom nego što je ova koju je kreirala aktuelna vlast i da kaže veliko ne klasičnoj diktaturi aktuelnog režima", navode iz SNP-a

8698 pregleda 253 reakcija 30 komentar(a)
Joković, Foto: Filip Roganović
Joković, Foto: Filip Roganović

Predsjednik Socijalisitičke narodne partije (SNP), Vladimir Joković, uputio je predsjednicima parlamentarnih opozicionih stranaka u Crnoj Gori, Andriji Mandiću, Aleksi Bečiću, Dritanu Abazoviću, Milanu Kneževiću, Nebojši Medojeviću, Miodragu Lekiću, Draginji Vuksanović, Goranu Daniloviću i Maksimu Vučiniću, poziv na sastanak povodom najnovijih dešavanja u Budvi, saopšteno je iz SNP-a.

U Budvi je, kako navode iz te partije, grubo narušena narodna izborna volja i upotrebljena brutalna policijska sila, čime je "učinjena nelegitimna okupacija zgrade SO Budva, a čelnici lokalne samoprave uhapšeni i prebijeni."

U SNP-u smatraju da je potrebno da se u susret predstojećim parlamentarnim izborima opozicija okupi i porazgovara o cjelokupnom društveno-ekonomskom ambijentu u kojem se nalazi Crna Gora. Takođe bi, dodaju, trebalo i zajednički razmotriti uslove izbornog procesa koji se bliži, kao i učestvovanja u njemu ili eventualnog bojkota istog.

"Svjedoci smo da je pred nama neizvjestan društveno-ekonomski period. U Crnoj Gori ne postoji usaglašeno izborno zakonodavstvo, pa je potrebno razgovarati o zajedničkom odgovoru opozicije. SNP poziva crnogorsku opoziciju da pokaže da može, hoće i mora da napravi Crnu Goru boljom nego što je ova koju je kreirala aktuelna vlast i da kaže veliko ne klasičnoj diktaturi aktuelnog režima", navode iz SNP-a.

Potrebno je, kako dodaju, razgovarati i zbog toga što su sve institucije koje odlučuju o regularnosti izbora u vd stanju, pa je samim tim, smatraju u SNP-u, upitna i legitimnost predstojećih izbora.

"Ovaj poziv SNP-a je odraz njene iskrene volje i spremnosti da svi zajedno pokušaju izvršiti pritisak na aktuelnu vlast ali i da se ukaže međunarodnim predstavnicima na nelegitimnost institucija sistema, elemente diktature, ali i volje da kreira izborni okvir koji obezbjeđuje ravnopravnost svih. SNP predlaže da se sastanak održi u ponedeljak 22. juna, u prostorijama SNP CG pod Goricom u Ulcinjskoj 7a, u 12 časova", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: