Abdić: Zahvaljujući mudroj politici koju smo vodili otovorili smo Trg Bećir bega Osmanagića

"Zatim smo obnovili i rekonstruisali u potpunosti kuću Rista Stijovića, gdje je sada stalna vajarska postava i time smo obogatili kulturnu ponudu glavnog grada"

14563 pregleda 47 reakcija 8 komentar(a)
Nermin Abdić, Foto: Printscreen/YouTube/DPS
Nermin Abdić, Foto: Printscreen/YouTube/DPS

Zahvaljujući mudroj politici i ravnomjernom razvoju Podgorica, dobijena je prilika za rekonstrukciju i otvaranje Trga Bećir bega Osmanagića, kazao je sekretar Odbora Glavnog grada DPS i člana Glavnog odbora DPS Nermin Abdić

"Poštovane sugrađanke, dragi sugrađani, pričinjava mi izuzetnu čast i zadovoljstvo da vam se, kao neko ko potiče iz staropodgoričke porodice, obratim upravo sa ovog mjesta - iz srca Stare Varoši, ispred našeg simbola Sat kule. Kao što vam je poznato, srce jednog grada čini stara varoš, a srce Podgorice jeste stara podgorička varoš koja njeguje sve one prave, iskrene vrijednosti koje se baštine vjekovima na ovim prostorima, a to su multietničnost, multikonfesionalnost i jedan skladan odnos svih vjera i nacija u našoj Staroj Varoši", kazao je Abdić.

Direktor Urgentnog centra je dodao da su rekonstruisali Sat kulu, kao simbol glavnog grada i Stare Varoši.

"Zatim smo obnovili i rekonstruisali u potpunosti kuću Rista Stijovića, gdje je sada stalna vajarska postava i time smo obogatili kulturnu ponudu glavnog grada", rekao je Abdić.

One dodao da su je popločali u duhu Stare Varoši i Ulicu Braće Zlatičanina, te da na taj način pokušavaju vratiti duh stare podgoričke varoši.

"Ono što nas čeka u narednom periodu jeste po principu kaldrme, popločavanja, što krasi Staru Varoš, jesu i četiri ulice. To su Ulica Sava Lubarde, Ulica Gojka Radonjića, Predgrad ulica i Ulica Keše Đurovića. U planu je izgradnja pješačkog mosta koji će povezati Staru Varoš sa dijelom Nove Varoši, odnosno ispod platoa Sportskog centra Morača, čime će u potpunosti biti Stara Varoš vraćena onamo gdje joj je i mjesto - da bude srce i da bude simbol moderne Podgorice", zaključio je Abdić.

Bonus video: