Marić nosilac izborne liste Hrvatske reformske stranke

Novoosnovana Hrvatska reformska stranka Crne Gore (HRS) prvi put izlazi na parlamentarne izbore zakazane za 30. avgust

6248 pregleda 26 reakcija 25 komentar(a)
Marić, Foto: HRS
Marić, Foto: HRS

Radovan Rade Marić, zamjenik predsjednika novoformirane Hrvatske reformske stranke Crne Gore (HRS) i direktor Aerodroma Tivat je nosilac izborne liste te stranke za predstojeće parlamentarne izbore.

Saopšteni je to danas iz te partije čija je predsjednica Marija Vučinović, ministarka bez portfelja u Vladi Crne Gore i bivša liderka Hrvatske građanske inicijative.

“Na izbornoj listi HRS - a biće afirmirane i ostvarene ličnosti, prepoznate i dokazane kako u svom profesionalnom okruženju tako i u sredini u kojoj žive i rade. HRS će izbornu listu predati Državnoj izbornoj komisiji u utorak, 4.avgusta u 12.00 sati", najavili su danas iz HRS-a.

Novoosnovana Hrvatska reformska stranka Crne Gore (HRS) prvi put izlazi na parlamentarne izbore zakazane za 30. avgust. Oni će se na njima boriti za jedan tzv. zagarantovani mandat za predstavnika hrvatske nacionalne manjine, a za koji važi poseban, smanjeni census od samo 0,3% od broja birača izašlih na izbore. U tome će HRS predstavljati takmaca do sada jedinoj političkoj partiji sa hrvatskim navcionalnim predznakom u Crnoj Gori – HGI i njenom lideru Adrijanu Vuksanoviću koji, kao nosilac nosilac izborne liste HGI, pretenduje da dobije poslaničko mjesto rezervisano za predstavnika hrvatske manjine i u movom sazivu crnogorskog parlamenta.

Bonus video: