SNP: 30. avgusta građani olovkom izvršili mirnu revoluciju, odlazeća vlast pravila ozbiljne faulove

"Sada predstoji ogroman posao: potrebno je podići iz pepela posrnule institucije, oživjeti ekonomiju i kreirati bolje uslove za život građana. Cijelu situaciju duboku usložnjava akutelna COVID 19 kriza koja odnosi živote i ljude baca u postelju", navode iz SNP-a

3807 pregleda 2 komentar(a)
SNP, Foto: Arhiva Vijesti
SNP, Foto: Arhiva Vijesti

Crna Gora je pokazala da je demokratski sazrela, a njeni građani da su spremni da se bore za sebe i svoje porodice, ocijenjeno je iz Socijalističke narodna partija (SNP).

Iz te stranke su, povodom 15. decembra, Međunarodnog dana demokratije, naveli da Crna Gora poslije 30 dočekuje slobodna i puna nade da su promjene moguće.

"Tridesetog avgusta naši građani su olovkom izvršili mirnu revoluciju, kojom bi se ponosile najveće demokratije svijeta", kaže se u saopštenju.

Ocjenjuje se da buduću put neće biti lak, jer je Crna Gora dugo bila hibridna, fasadna demokratija, poznata po endemskoj korupciji i propratnim, svima poznatim, pojavama.

"Sada predstoji ogroman posao: potrebno je podići iz pepela posrnule institucije, oživjeti ekonomiju i kreirati bolje uslove za život građana. Cijelu situaciju duboku usložnjava akutelna COVID 19 kriza koja odnosi živote i ljude baca u postelju", navode iz SNP-a.

Ocjenjuje se da je odlazeća vlast je tokom trajanja pandemije pravila "ozbiljne faulove" kao onaj kada je objavila imena i podatke ljudi koji su u samoizolaciji, što je kasnije i Ustavni sud ocijenio neustavnim i nezakonitim.

"Mnogo puta smo se uvjerili da se Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti ne odnosi prema svima jednako, odnosno bili smo svjedoci mnogobrojnih hapšenja sveštenika Mitropolije crnogorsko-primorske i građana zbog statusa na društvenim mrežama", kaže se u saopštenju.

Ocjenjuje se da su oni bliski režimu, iako uhvaćeni u očiglednim prekršajima, pošteđeni svake odgovornosti.

Crna Gora je, kako se navodi, pokazala da je demokratski sazrela, a njeni građani da su spremni da se bore za sebe i svoje porodice.

"Zbog toga vjerujemo u snagu buduće crnogorske demokratije, koja će biti jednaka prema svima, onako kako ju je još davno definisao američki predsjednik Abraham Linkoln - vladavina naroda, od naroda i za narod", kaže se u reagovanju SNP-a.

Bonus video: