Crno na bijelo: Daćemo sportu u Nikšiću veći značaj, jer mu se DPS nikada nije valjano odužio

"Uz jaku Sutjesku – nanovo ćemo stvoriti jak Čelik, klubove po kojima će se Nikšić i Crna Gora valjano prepoznavati”, navodi Đerić

4339 pregleda 8 komentar(a)
Đerić, Foto: URA
Đerić, Foto: URA

Nikšić je uvijek bio grad sporta i vrhunskih sportista koji su glas našega grada, ali i glas Crne Gore ponijeli svuda po svijetu. Nikšić se sportu nikada nije valjano odužio, saopštio je kandidat za odbornika sa liste Crno na bijelo Može Nikšić Darko Đerić.

Kako je kazao, prvo što će ta koalicija uraditi nakon što poslije 14. marta bude participirala u lokalnoj vlasti, jeste nanovo aktiviranje gradskog FK Čelik i investiranje preko 200 000 eura godišnje iz budžeta tom klubu.

"Uz jaku Sutjesku – nanovo ćemo stvoriti jak Čelik, klubove po kojima će se Nikšić i Crna Gora valjano prepoznavati”, navodi Đerić.

Prema njegovim riječima, sa jednakom pažnjom posvetiće se i manje popularnim sportovima.

"Obezbijedićemo pomoć u finansiranju nekomercijalnih sportskih disciplina kao što su džudo, rvanje, atletika, vaterpolo, boks, plivanje, šah i slično. Važan segment u našem program vezanom za sport predstavlja i popularizacija školskog sporta. U tom pogledu organizovaćemo školske lige u svim sportovima, a sve u cilju povećavanja svijesti djece o zdravim stilovima života”, rekao je Đerić.

Đerić napominje da je, da bi se sport i sportske discipline razvijali, potrebna i odgovarajuća sportska infrastruktura.

"U tom smislu izgradićemo stadion malih sportova, dok ćemo rekonstruisati postojeća i izgraditi nova sportska igrališta. Izgradićemo i minimum dvije balon sale koje će biti besplatno na raspolaganju lokalnim sportskim društvima”, kazao je on.

Đerić ističe da će se ta opština, dok bude trajao mandat te koalcije, u cilju popularizacije sporta, truditi da finansijski i logistički pomogne razne turnire i sajmove sportskih aktivnosti.

"Kada je riječ o finansijskom dijelu, Opština Nikšić će pomagati svim sportskim kolektivima na jednak i transparentan način, uz poseban osvrt na mlađe kategorije. Sport je važan u razvijanju i njegovanju našeg dobrog duha Nikšića. Jer Može Nikšić – Crno na bijelo”, rekao je Đerić.

Bonus video: