DPS: Još jedna opomena vlasti iz EU

"EK danas je jasno poručila šta misli o osujećenoj namjeri Vlade da, gotovo krijući, na dnevni red jučerašnje sjednice, bez bilo kakvog upoznavanja zainteresovane javnosti, a kamoli učešća parlamenta, uvrsti odluku koja bi u bitnoj mjeri trasirala dalji put ka izmjenama legislative o državljanstvu"

7276 pregleda 24 reakcija 13 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Evropska komisija (EK) je kritikujući evidentnu praksu netransparentnosti aktuelne Vlade u pogledu promjene akata koji se tiču crnogorskog državljanstva potvrdila ono na šta je proteklih dana upozoravala Demokratska partija socijalista (DPS), saopšteno je iz te stranke.

"EK danas je jasno poručila šta misli o osujećenoj namjeri Vlade da, gotovo krijući, na dnevni red jučerašnje sjednice, bez bilo kakvog upoznavanja zainteresovane javnosti, a kamoli učešća parlamenta, uvrsti odluku koja bi u bitnoj mjeri trasirala dalji put ka izmjenama legislative o državljanstvu", navodi se u saopštenju.

Iz DPS-a su kazali da ni prijetnje premijera Zdravka Krvokapića upućene građanima koji su u četvrtak protestovali nijesu ostale nezapažene.

"Tako da je danas stiglo upozorenje iz EU da sloboda okupljanja spada u osnovna prava, ukoliko se poštuju zdravstvene mjere, javni red i mir“, naveli su iz te partije.

Kako su istakli, današnja opomena iz Brisela samo je još jedna u nizu koje su vladajuće strukture u kratkom periodu dobile.

"To potvrđuje, ono na šta upozoravamo sve vrijeme, da ova vlast svojim revanšističkim, ishitrenim i nedemokratskim potezima ozbiljno ugrožava napredak Crne Gore na evropskom putu“, zaključili su iz DPS-a.

Bonus video: