Tri kandidata za šefa budvanskog DPS

Tičić, Ivanović i Peković predstavili svoje programe

19234 pregleda 107 reakcija 29 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Tri kandidata su u igri za šefa budvanskog DPS-a. U pitanju su doskorašnji direktor Srednje mješovite škole „Danilo Kiš" Ivan Ivanović, bivši vaterpolista Milan Tičić i preduzetnik, Žarko Peković.

To je Vijestima nezvanično potvrđeno u ovoj najjačoj opozicionoj partiji.

Njih trojica su večeras na opštinskom odboru predstavili svoje programe, nakon čega će kako centrala, tako i na lokalnom niovu izabrati ko će Demokratsku partiju socijalista predvoditi naredne godine u Budvi.

Ivanović je u žižu javnosti dospio ljetos, kada je imao verbalni sukob na jednom od sastanaka opštinskog odbora sa koordinatorom DPS-a za Budvu Andrijom Nikoloćem, smatrajući da se DPS mora izviniti građanima Budve za ono što su njegovi kadrovi ranije učinili.

Ivanović, kao mještanin, je bio kandidat za predsjednika Opštinskog odbora i imao gotovo najveću podršku i prije šet godina, ali se tada suprotstavio tadašnjem koordinatoru Tarzanu Miloševiću pod čijim upravljanjem je DPS izgubio na izborima u Budvi 2016.

Ivanovićevo ime se ne spominje u spornim dešavanjima tokom ljeta 2020.niti je učestvovao u nasilnoj smjeni vlasti.

Tičić je godinama za vrijeme dok je gradom upravljao DPS bio na čelnoj poziciji u Turističkoj organizaciji, odnosno bio predsjednik Izvršnog odbora.

Peković, koji je vlasnik jednog taksi udruženja, upravljao je opštinskom firmom “Parking servis” za vrijeme dvoipomjesečne uprave gradom administracije Nikole Divanovića u ljeto 2020. godine.

Bonus video: