Radulović: URA da nam ne upućuje apele, u Budvi agituju za Carevića dok grade vladu s DPS-om

"Posledica razgovora Abazovića i Carevića u četiri oka je apel URA-e da Carević ostane predsjednik opštine, i obaveza Carevića da se „pravi mrtav“ tokom ovog turbulentnog perioda, dok Abazović ne završi posao sa Milom Đukanovićem!", kazao je Radulović

5894 pregleda 7 komentar(a)
Milivoje Radulović, Foto: Demokratska Crna Gora
Milivoje Radulović, Foto: Demokratska Crna Gora

Sekretar Opštinskog odbora Demokratske Crne Gore u Budvi Milivoje Radulović reagovao je na apel budvanskog odbora URA-e da partije u postojećoj vlasti pronađu kompromis i na najbolji način pripreme ljetnju turističku sezonu u gradu, poručivši da ih ne upućuju njima jer je, kako podsjeća, predsjednik SO Budva Krsto Radović "pošteno, samoinicijativno i velikodušno" ponudio da se povuče istovremeno sa Markom Carevićem, i da se tako riješe problemi u funkcionisanju vlasti u Budvi.

On je kazao da nije prvi put Krstu Radoviću da povuče jedan takav "odgovoran i nesebičan potez."

"Nakon dogovora o tome i javnog obavezivanja, potrebno je da odgovorni ljudi, kojih ima na obije strane, sjednu i dogovore sve principe, kadrovska i druga rješenja, kako bi vlast u Budvi konačno profunkcionisala u korist građana! A da bi vlast bila uspostavljena u korist građana i na kvalitetan način, potrebno je da čelne pozicije u opštini zauzmu pojedinci koji nisu upućivali uvrede i teške riječi drugoj strani, jer je nemoguće očekivati kvalitetnu saradnju ukoliko na čelnim pozicijama imate ljude koji su upućivali uvrede partnerima, i imate urušene odnose. Sigurni smo da i Demokrate i DF imaju kvalitetnih i tolerantnih pojedinaca u svojim redovima. Eto poštovani građani, vrlo jasno, otvoreno i pošteno! Ukoliko bude prihvaćeno, i javno se obavežu svi na takvo rješenje, idemo dalje zajedno, ukoliko ne, rokovi neumitno teku i onda ćemo na koncu svi pred građane i izbori će odrediti dalji put Budve", pojasnio je Radulović.

Poručio je da URA u Budvi agituje za ostanak Carevića još makar jednu godinu, dok prave vladu sa DPS-om.

"Do skoro smo svi bili na tom stanovištu, pa i URA Budva, čak je od početka prednjačila sa kritikama prema gospodinu Careviću ,kao nekada prema DPS-u. Sad su napravili politički salto-mortale pa prave Vladu sa DPS-om, a u Budvi apeluju i agituju za ostanak gospodina Carevića, barem još jednu sezonu! Vrlo odgovorno, principijelno i evropski! Posledica razgovora Abazovića i Carevića u četiri oka je apel URA-e da Carević ostane predsjednik opštine, i obaveza Carevića da se „pravi mrtav“ tokom ovog turbulentnog perioda, dok Abazović ne završi posao sa Milom Đukanovićem!", kazao je Radulović.

On je kazao da su u pitanju najprizemniji dilovi ispod stola, "a takve je URA doktorirala, na Sorboni očigledno", i da tu nema nikakvih političkih svjetonazora.

"Da je sve ovo istina, svjedoči činjenica da je upravo Dritan Abazović na sjednici Vlade Crne Gore predložio da se Careviću raspiše i dodijeli koncesija za vađenje kamena u Krimovici, asfaltna baza i još ponešto, iako je javno u emisiji „Načisto“ zastupao potpuno suprotan stav! Dakle, Dritanu Vlada sa DPS-om, a Careviću kamenolom na pjeni od mora, na stotinak metara od nekoliko grbaljskih sela", zaključuje Radulović u saopštenju.

Bonus video: