Abazović: EU da neutrališe uticaj Rusije na Zapadnom Balkanu

Abazović učestvuje kao jedan od govornika na panelu "Jugoistočna Evropa: Može li postojati stabilnost i prosperitet u regionu?", na kojem će se raspravljati o implikacijama ruske invazije na Ukrajinu, energetskoj krizi i pregovorima o pristupanju EU

2188 pregleda 16 komentar(a)
Foto: Gov.me
Foto: Gov.me

Jedini način da se neutrališe uticaj Rusije na Zapadni Balkan je da Evropska unija pojača svoj pozitivni uticaj, kazao je premijer Dritan Abazović na 26. godišnjem vladinom okruglom stolu pod nazivom "Antiteze, transformacije i dostignuća u svijetu koji se mijenja" u organizaciji medijske grupacije "Economist".

Istakao je, kako prenosi portal RTCG, da su zemlje Zapadnog Balkana prije 30 godina bile u sličnoj situaciji kao Ukrajina i da im je neophodna puna podrška zapadnih partnera.

On je kazao da je cilj Crne Gore da bude dio zapadne politike i da će učiniti sve da ispuni svoje zadatke.

Abazović je naglasio da naša zemlja podržava Ukrajinu u skladu sa svojim mogućnostima.

Abazović učestvuje kao jedan od govornika na panelu Jugoistočna Evropa: Može li postojati stabilnost i prosperitet u regionu?", na kojem će se raspravljati o implikacijama ruske invazije na Ukrajinu, energetskoj krizi i pregovorima o pristupanju EU.

Pored Abazovića, učesnici panela su i Albin Kurti, predsjednik Vlade Kosova, Stjuart Pič, specijalni izaslanik za Zapadni Balkan, Dora Bakojanis i George Katrougkalos, bivši ministri vanjskih poslova Grčke.

Pored učešća na panelu, Abazović će imati nekoliko bilateralnih susreta tokom boravka u Atini.

Bonus video: