DPS i LP u Baru potpisali koalicioni sporazum

"Naš grad u svakom je vremenu bio primjer i uzor da takve vrijednosti nemaju alternativu te da će Bar uvijek stajati čvrsto na braniku očuvanja takvih vrijednosti crnogorskog društva"

2629 pregleda 9 komentar(a)
Foto: LPCG
Foto: LPCG

Demokratska partija socijalista (DPS) i Liberalna partija (LP) potpisale su sporazum o koalicionom nastupu na predstojećim lokalnim izborima u Baru.

Sporazum je, kako je saopšteno iz LP, zaključen na osnovu dugogodišnje saradnje "na implementaciji razvojnih politika u Baru i valorizacije svih njegovih potencijala".

"Ali i na temelju zajedničkih vrijednosti građanskog i otvorenog društva te vizije Bara kao modernog, mediteranskog i evropskog grada. Naš grad u svakom je vremenu bio primjer i uzor da takve vrijednosti nemaju alternativu te da će Bar uvijek stajati čvrsto na braniku očuvanja takvih vrijednosti crnogorskog društva", navodi se u saopštenju LP.

Dodaje se da će koalicija djelovati na načelima kontinuiranog održivog razvoja opštine Bar, očuvanja životne sredine, tolerancije i zajedničkog života među svim različitostima koje pripadaju Baru.

"Uvjereni smo da građani Bara, koji vide Crnu Goru kao stabilnu, građansku i prosperitetnu državu i buduću članicu Evropske unije, to jasno prepoznaju te da će i ovoga puta snažno podržati građansku koaliciju koja je danas još jednom potvrdila otvorenost i spremnost na saradnju sa svima koji baštine takve vrijednosti i koji će zajednički činiti novu lokalnu vlast u Baru", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: