Ukrajinski narod zahvalan Crnoj Gori na pruženoj pomoći i utočištu

“Na sastanku je bilo riječi o potencijalnoj integraciji ljekara i medicinskog osoblja iz Ukrajine, koji su zainteresovano za zasnivanje radnog odnosa, u crnogorski zdravstveni sistem”

4361 pregleda 5 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo zdravlja
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo zdravlja

Ukrajinski narod zahvalan je Crnoj Gori na iskazanoj humanosti, pomoći i podršci izbjeglicama iz ratom zahvaćenih područja, koji su dobili utočište i neophodnu zdravstvenu zaštitu, saopšteno je na sastanku ministra zdravlja Vojislava Šimuna sa ambasadorom Ukrajine Olegom Gerasimenkom.

Kako je saopšteno iz Ministarstva zdravlja, Gerasimenko je zahvalio Šimunu što je zdravstveni sistem omogućio da izbjelice iz Ukrajine ostvaruju pravo na zdravstvenu zaštitu pod istim uslovima i ravnopravno sa svim stanovnicima Crne Gore.

Šimun je naglasio da su ukrajinskim građanima dostupne zdravstvene usluge i ljekovi sa pozitivne liste, kao i da je tokom nedavne posjete Briselu sa zvaničnicima Evropske unije (EU) razgovarao o položaju Ukrajinaca u Crnoj Gori.

On je istakao da Crna Gora i Ukrajina dijele iste, evropske vrijednosti.

Šimun je naveo da je zadovoljan što je Ukrajina dobila ohrabrujuće poruke od EU, prevashodno vezano za status kandidata i nastavak pregovora.

“Na sastanku je bilo riječi o potencijalnoj integraciji ljekara i medicinskog osoblja iz Ukrajine, koji su zainteresovano za zasnivanje radnog odnosa, u crnogorski zdravstveni sistem”, kaže se u saopštenju.

Bonus video: