Pristalice opozicije spriječile da se održi sjednica SO Šavnik

Predstavnici opozicionih partija kazali su "Vijestima" da neće dozvoliti da se nezakonito održi sjednica i smijeni OIK

19522 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 18.03.2024. 20:51h

Sjednica Skupštine opštine Šavnik koja je trebalo da se odloži danas na kraju je odložena.

Predsjednica SO Šavnik Nadežda Kotlica odbornike će obavijestiti o novom terminu.

Odbornici Koalicije Za budućnost Šavnika nijesu dozvolili da se sjednica danas održi i tražili su da se odloži jer, kako tvrde, nije zakazana po zakonu pošto je potrebno da prođe osam dana od dana zakazivanja, a ista je zakazana u petak.

Pristalice opozicionih partija ušle su u zgradu Opštine kako bi spriječili održavanje sjednice koja je bila zakazana za 15.30 časova. Još jednom je, u 18 časova bezuspješno pokušano da se sjednica održi.

Policija je saopštila da će utvrditi da li u ponašanju pristalica opozicionih partija u Šavniku ima prekršajne odgovornosti.

Pristalice i odbornici opozicije su poručili da su spremni "da dočekaju i zoru i da neće izlaziti iz sale".

Danijel Živković
foto: Privatna arhiva

Predstavnici opozicionih partija kazali su "Vijestima" da neće dozvoliti da se nezakonito održi sjednica i smijeni OIK.

"Tražilo smo da se sjednica odloži za dan-dva i da se dogovorimo, ali nijesu pristali. Predsjednica SO je do sada, uvijek prije održavanja sjednica prvo održala konsultacije sa predsjednicima odborničkih klubova, što ovoga puta nije bilo slučaj, nego su nam samo u petak, oko 15 časova, podijeli materijal", kazali su "Vijestima" iz šavničkih opizicionih partija.

Predsjednik Opštine Šavnik Jugoslav Jakić kazao je "Vijestima" da su danas, po ko zna koji put, pale maske, a institucije sistema pokazale svoju nemoć i neefikasnost.

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković saopštio je na današnjoj sjednici Skupštine da pristalice koalicije Za budućnost Crne Gore (ZBCG) namjeravaju da spriječe održavanje sjednice Skupštine opštine (SO) Šavnik.

Bonus video: