Rodić: Cijenim principijelan stav Vukićević, koji je potpuno u skladu sa Odlukom o formiranju Savjeta Evrope

Vukićević, šefica crnogorske delegacije u Parlamentu Savjeta Evrope, je krajem marta saopštila da će glasati protiv ulaska Kosova u tu evropsku instituciju

8358 pregleda 23 reakcija 23 komentar(a)
Vukićević i Rodić, Foto: DNP
Vukićević i Rodić, Foto: DNP

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Nebojša Rodić istakao je da cijeni principijelan stav koji je iskazala Maja Vukićević, a koji je potpuno u skladu sa Odlukom o formiranju Savjeta Evrope, saopšteno je iz Demokratske narodne partije (DNP).

Vukićević se danas u Skupštini susrela sa ambasadorom Rodićem.

Vukićević, šefica crnogorske delegacije u Parlamentu Savjeta Evrope, je krajem marta saopštila da će glasati protiv ulaska Kosova u tu evropsku instituciju.

Kako se navodi u saopštenju, Vukićević je čestitala Rodiću imenovanje i poželjela mu dobrodošlicu u Crnu Goru i Skupštinu Crne Gore.

"Tokom razgovora Vukićević i Rodić su razgovarali o relacijama Crne Gore i Srbije, i konstatovali da je prirodno da dvije zemlje koje su dugo bile u državnoj zajednici i koje su povezane brojnim porodičnim i drugim vezama budu u najboljim mogućim odnosima. Ambasador Rodić je upoznao Vukićević sa političkom situacijom u Srbiji, a razgovarali su i o dešavanjima u Savjetu Evrope, u čijem je Parlamentu Vukićević šefica crnogorske delegacije. Ambasador Rodić je istakao da cijeni principijelan stav koji je iskazala Vukićević, a koji je potpuno u skladu sa Odlukom o formiranju Savjeta Evrope. Na kraju razgovora konstatovali su spremnost obije strane da rade na daljem unaprijeđenju odnosa Crne Gore i Srbije", navodi se u saopštenju.

Bonus video: