Vuletić: Što gubimo milione u sporovima sa Vojskom

Poslanika DPS-a Miodraga Radunovića zanima kakvi su rezultati mjera štednje koje je njegova Vlada uvela krajem prošle godine
61 pregleda 2 komentar(a)
Milorad Vuletić, Foto: Filip Roganović
Milorad Vuletić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 27.03.2017. 18:01h

Crna Gora izgubila je milione eura u sporovima koje su protiv države pokrenuli i dobili pripadnici Vojske, kazao je poslanik Demokratske partije socijalista Milorad Vuletić.

To će biti jedna od tema premijerskog sata, koji će biti održan u srijedu.

Vuletić će tražiti od ministra odbrane Predraga Boškovića da pojasni što je urađeno kada su u pitanju nagomilani sudski postupci koji se vode protiv države i Ministarstva.

“Apsurdno je da imamo postupke gdje glavno potraživanje iznosi oko 2,3 eura, a sudski postupci na kraju izađu sa troškovima postupka najmanje 300 eura”, piše u poslaničkom pitanju Vuletića.

Od 13 pristiglih pitanja, samo tri su za premijera Duška Markovića.

Poslanika DPS-a Miodraga Radunovića zanima kakvi su rezultati mjera štednje koje je njegova Vlada uvela krajem prošle godine.

Radunovića interesuje i da li je Vlada za četiri mjeseca privukla direktne strane investitore i na kojim projektima se radi.

Poslanika Socijaldemokrata Vujicu Lazovića zanima da li je došlo do zastoja u pregovorima sa Evropskom unijom i da li će Crna Gora učestvovati na samitu NATO krajem maja kao puna članica.

Poslanika Luiđa Škrelju zanima da li će se uvesti posebni režim saobraćaja na graničnom prelazu prema Albaniji Sukobin, kako bi građani Ulcinja i Bara granicu prelazili bez zadržavanja, posebno u ljetnjim mjesecima. Poslanika LP Andrija Popović pitaće zašto je stvorena gotovo potpuna saobraćajna blokada Cetinja iz svih putnih pravaca i do kada će ona trajati.

Bonus video: