Bar: Nakon požara, jahta "Olga" potonula

Oba člana posade, čiji identiteti nijesu još objavljeni nalaze se van životne opasnosti i prihvatili su ih timovi UPS
96 pregleda 0 komentar(a)
Gori jahta, Bar, Foto: Jedro.me
Gori jahta, Bar, Foto: Jedro.me
Ažurirano: 19.09.2015. 12:10h

Motorna jahta "Olga", pod američkom zastavom, potonula je oko 13:30 u Uvali Bigovica od posljedica požara koji ju je zahvatzio danas nešto prije 12 sati.

Iz Uprave pomorske sigurnosti "Vijestima" su kazali da je požaru na jahti prethodila snažna eksopklzija na jahti koja je jednog člana posade ubacila u more, dok je drugi potražio spas skakanjem sa palube. Oba člana posade, čiji identiteti nijesu još objavljeni nalaze se van životne opasnosti i prihvatili su ih timovi UPS.

"Došli smo što smo prije mogli međutim požar je već ozbiljno oštetio jahtu i ona je pored naše intervencije oko 13,30 potonula u plićini Uvale. Nema nikakvih opasnosti od izliva nafte iz rezervoara jer se gorivo, shodno novoj pomorskoj regulativi, nalazi u takozvanim nestrukturalnim tankovima", saopšteno je "Vijestima" iz UPS.

Zbog toga što je jahta bila u uvali VHF uređaj nije bio u funkciji pa članovi posade koji su bili na brodu nijesu mogli prema zvaničnoj pomorskoj proceduri pozvati pomoć, već je poziv za akciju stigao mobilnim telefonom sa kopna.

Bonus video: