Samo dva brazilska oraha dnevno dovoljna za odličan seks

Pojedini stručnjaci preporučuju i - brazilski orah bogat selenom: dovoljno je pojesti dva ili tri dnevno za jačanje libida.
1174 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.02.2011. 15:44h

Ako vaš seksualni apetit zakazuje, ne bi bilo loše da promijenite ishranu i u meni unesete namirnice koje dokazano pojačavaju seksualnu želju.

Prije svega, moćno prvo mjesto na listi namirnica – afrodizijaka drže – začini.

Tako su tvorci «Kamasutre», čuvene knjige o vještini vođenja ljubavi, konzumirali isključivo – začinjenu, jaku hranu.

Začini, naime, podstiču cirkulaciju, pa se nemojte iznenaditi ako već samo nakon jedne ljute feferonke, onako pocrvenjeli u licu, značajno pogledate partnera, a onda završite u spavaćoj sobi.

Odmah posle začina, prema tvrdnjama stručnjaka, nalaze se školjke, ostrige. Postoji toliko mnoštvo mitova koje potvrđuju su one praktično sinonim za afrodizijak.

Vjerovatno najinteresantnija je priča po kojoj je najveći ljubavnik svih vremena, Kazanova, jeo isključivo tu vrstu školjki.

No, baš kao i u svakom mitu, otprilike i u tom ima istine, budući da su naučnici dokazali kako su ribe, rakovi i školjke izuzetno bogate cinkom.

A cink je zapravo direktni “krivac” za proizvodnju testosterona, naravno, hormonskog obilježja muške potencije i libida.

Pojedini stručnjaci preporučuju i - brazilski orah bogat selenom: dovoljno je pojesti dva ili tri dnevno za jačanje libida.

Ne zaboravimo na jedan od najpopularnijih slatkiša, nezaobilaznih kada je riječ o namirnicama - afrodizijacima – čokolada!

Tajna “seksualne moći” tog slatkiša je što ona, tj. kakao kao njen osnovni dio, jača mišiće, nerve, obnavlja energiju, a podstiče i “proizvodnju” polnih hormona.

Upravo masnoće, bjelančevine, ugljeni hidrati, vitamini B, gvožđe, magnezijuma, cinka, čine da taj slatkiš slovi za najjaču "ljubavnu hemikaliju".

Pojedini stručnjaci navode i kafu kao napitak koji može, oslobađajući i ublažujući efekte stresa, doprinijeti tome da se “skoncentrišete na posao".

Jedna vrsta voća je, prema navodima naučnika, posebno dobra i preporučljiva za energiju i libido – avokado: bogatstvo minerala i vitamina B6 čine tu voćkicu moćnim pokretačem seksualne želje.

Naravno, poduži je spisak svih namirnica “ljubavnih bombi”, a spomenućemo samo još banane, te orašasti plodove, orahe, bademe, lješnike, koje inače kineski ljekari koriste pri liječenju impotencije.

Galerija

Bonus video: