Školstvo sljedeći korak

Predsjednik SESCG-a Filip Šoć zadovoljan događajem u Baru, potpisan memorandum sa NASEF-om

10777 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Anthony Azev
Foto: Anthony Azev

Turnir Adria u naslovu “FIFA23” održan je proteke sedmice u Baru u sklopu Montenegro Future festivala, a hrvatski predstavnik Filip Babić uspio je da osvoji isti. Savez elektronskih sportova Crne Gore sa partnerima TO Bar, već planira naredni događaj koji će se vjerovatno u gradu pod Rumijom organizovati naredne godine na proljeće.

“Prezadovoljan sam turnirom, iznad očekivanja je bilo sve od same organizacije, produkcije, domaćina sve vezano za Montenegro Future Fest i eAdriatic finals. Mislim da su svi zadovoljni ovim događajem i da će iz godine u godinu broj ovakvih manifestacija i sam kvalitet samo da raste i da polako, ali sigurno Bar postaje prepoznat i u regionu kao Gaming City”, siguran je predsjenik SESCG-a Filip Šoć. On otkriva da upravo traju pregovori da se naredne godine uz EA24 turnir organizuje i još jedno jako takmičenje.

“Nadam se da ćemo imati u drugom i četvrtom kvaratalu e-Football naslov u modu 3x3 s najjačim evropskim ekipama i nagradnim fondom od 10 do 15 hiljda eura i efootball 1x1 kao turnir koji će najboljim Adria i evropskim igračima biti turnir priprema prije Rijada, gdje se sljedeće godine održava Svjetsko prvenstvo. Pokrećemo u saradnji s PES expertom i regionalnu Adria esport ligu u e-Footballu u modu 1x1 a najbolji će imati slot za završni turnir u maju u Baru”, otkriva šlanove Šoć.

Savez elektronskih sportova Crne Gore potpisao je memorandum o saradnji sa američkom organizacijom NASEF koja se bavi gaming edukacijom.

“Ovo je prvi korak. Krenuli smo s edukacijama na lokalnom niovu, sad imamo festivale i sljedeći korak je školstvo. Dobili smo licencu za cijeli region i mislim da je ovo i te kako značajno, jer veliki broj EU projekata se oslanja na ovu industriju i njene pravce razvijanja”, zaključuje Šoć.

Bonus video: