Mišo Kovač: Ne sviđa mi se današnja muzika

"Kad malo porastu, oni slušaju rock 'n' roll, ali kad uhvate žensku i kad se baš zaljube, onda slušaju Miša Kovača"
77 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.01.2012. 18:16h

Nakon što je u junu 2011. godine hrvatski pjevač Mate-Mišo Kovač doživio srčani udar i završio u bolnici, povukao se sa muzičke scene. Poslije osam mjeseci pauze, sedamdesetogodišnji Kovač vraća se svojoj ljubavi, muzici - sa klapom “Rišpet” snimio je pjesmu “Sunce mi od tebe dolazi”.

Ipak, snimanje je iskoristio i da potvrdi da ne planira uskoro da snimi nešto svoje ili održi koncert.

"O mom koncertu odlučuje publika, kad bih htio da pjevam, mogao bih da pjevam svaki dan zidovima", kazao je Kovač za portal Index, a zatim se osvrnuo na svoje mjesto na estradi.

"Kad današnji muzičari zajedno rasprodaju onoliko ploča koliko je Mišo prodao u karijeri, neka onda dođu", poručio i priznao da je bio u zabludi povodom pitanja o kvalitetu svjetske pop zvijezde Lejdi Gage, za koju je jednom prilikom rekao da ne zna da pjeva.

Gaga dokazala da je umjetnica

"Moram da joj se izvinim, ženska zna da pjeva! Gledao sam njen koncert na Madison Square Gardenu za Novu godinu, ono je sve predstava i te pjesme su bezvrijedne, ali kada je sjela za klavir i počela da svira, onda je dokazala da je umjetnica", rekao je Mišo.

On je istakao da mu se ne sviđa današnja muzika.

"Kada je Lejdi Gag sjela za klavir i počela da svira, onda je dokazala da je umjetnica"

"Ne sviđa mu se ni ova muzika koja se danas sluša poput Elementala ili to što Oliver Dragojević svira u Londonu pred 500 ljudi, pa mu novine daju nekoliko stranica", iskren je on. Dodaje da je on pjevao pred 8.000 ljudi i nije htio za, kako je rekao, jedne novine da intervju na pet strana.

"Kad se zaljube, slušaju Kovača"

Smatra da su tinejdžeri, kada je u pitanju publika, “najopasniji”.

"Kad malo porastu, oni slušaju rock 'n' roll, ali kad uhvate žensku i kad se baš zaljube, onda slušaju Miša Kovača", kazao je pjevač.

Kovač je pričao i o svom zdravlju i priznao je da ima problema sa jednim uhom, pa je prije neki dan išao kod doktora.

"Bio sam na pregledu, htjeli su da me zadrže jedan dan, rekao sam nikad više. Čovjek dođe zdrav, ostane pet dana i onda postane bolestan", zaključio je.

Bonus video: