Massimo Savić: Od mene očekuju savršenstvo

Numera može biti odlična na prvo slušanje, ali kad je otpjevam i ona ne dobije nešto magično, od nje odmah odustanem
108 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 07.12.2011. 10:26h

Hrvatski pjevač Massimo Savić nedavno je objavio novi album pod nazivom “Dodirni me slučajno”. Na njemu je radio više od tri godine jer, kako kaže, publika od njega očekuje perfekciju.

"Čim sam objavio album “Sunce se ponovo rađa”, počeo sam da radim na ovom. On je nedavno objavljen, a ja već sada radim na sljedećem. U današnje vrijeme kvalitetne pjesme vrlo je teško dobiti.

Da bi se napravio dobar album potrebno je puno snimanja i biranja. Numera može biti odlična na prvo slušanje, ali kad je otpjevam i ona ne dobije nešto magično, od nje odmah odustanem.

Publika od mene očekuje perfekciju, a i ja imam takav odnos prema poslu, jer svi koji su ikad sarađivali sa mnom, znaju koliki sam perfekcionista. Ne preskačem nijednu fazu snimanja, radim produkciju,aranžmane, sviram gitare, čak određujem pravac tekstovima

. Često da kažem da sam na poziciji kapetana koji odlučuje kojim će se pravcem kretati brod" kaže u razgovoru za “Vijesti” Savić.

Emocije podijelio sa prijateljima

Njegov album donosi 12 novih pjesama, među kojima su i dueti sa Ninom Badrić i Zoranom Predinom. Massimo kaže da ga na snimanje ovih pjesama nije natjerao uspjeh dueta s Nenom Belanom, koji se našao na prošlom CD-u.

"Nikad ne radim tako planski, a to što ti dueti dobro prolaze i što ih narod sluša je znak da umijem da izaberem i dobru pjesmu i dobrog kolegu sa kojim ću izvesti numeru.

“Zar više nema nas” urađena je samo za mene, međutim tokom snimanja palo mi je na pamet da bismo je Neno i ja mogli otpjevati zajedno. Ta kompozicija kasnije je dobila Porina za pjesmu godine.

I numere koje sam snimio sa Predinom i Ninom za ovaj album, takođe su rađene samo za mene, ali su se meni učinile zanimljive za duete. Prosto sam osjetio da te emocije mogu da podijelim sa svojim prijateljima" objašnjava Savić.

Nada se dolasku u Podgoricu

“Dodirni me slučajno” radila su čak četiri producenta.

"Iako su sva četvorica potpuno različiti, bilo je lako raditi sa njima.Tkivo koje povezuje sve, sam u stvari ja. Oni su mogli da rade sve različito, kao što je i bilo, međutim svojim glasom sam sve to povezao.

Nakon što smo sve pjesme snimili, i preslušali materijal, shvatili smo da on zvuči kompaktno i da to što su ga radila četiri producenta sa četiri različite energije, apsolutno nije uticalo na zvuk" tvrdi Massimo.

Ovaj njegov album se u Crnoj Gori još ne može naći u prodaji, a Massimo se nada da će bez obzira na to uskoro nove pjesme predstaviti fanovima u našoj zemlji

"Nadam se da će me uskoro zvati da održim koncert u Podgorici. Malo je ta priča sa objavljivanjem albuma za vaše tržište potrajala i ne znam šta će biti, jer razumijem moju izdavačku kuću kojoj se ne isplati da ga objavljuje u Crnoj Gori i Srbiji jer su tamo CD-ovi smiješno jeftini.

Ipak, nešto ćemo morati da radimo i po tom pitanju, mada mislim da to što nema albuma u prodaji, publici nije kočnica jer pjesme uvijek mogu čuti i naći na Internetu. Volio bih uskoro da dođem i promovišem pjesme, a što se CD-a tiče, vjerovatno ćemo čekati neko bolje vrijeme" zaključuje Savić.

Ko zna moju suprugu, više me cijeni

Za jednu od pjesama na albumu - “I gdje smo sad” tekst je pisala Massimova supruga Ena Kondić. Pjevač kaže da ona ne piše često za njega jer je “previše zahtjevan”.

"Kad ljudi upoznaju moju suprugu onda me puno više cijene. Ona je zaista fantastična i odlično me poznaje. Zato vrlo teško pred mene stavlja svoje radove.

Njen rad za mene traje najduže jer mi nikad ne pokazuje osnovne ideje. Uvijek od nje dobijem završni tekst, tako da nijesam imao šta da ispravljam. Ona je i za prošli album pisala tekst za pjesmu “Indija”", otkriva on.

Bonus video: