Bend Ničim izazvan karijeru je isključivo gradio kroz autorski rad: Uvijek smo išli srcem

Njihovi koncerti u Podgorici uvijek su bili posjećeni, a u nedjelju veče sviraće u sklopu manifestacije koju organizuje NVO MAK

3162 pregleda 0 komentar(a)
Ničim izazvan, Foto: Vukašin Danilović
Ničim izazvan, Foto: Vukašin Danilović

Miljenici publike bend Ničim izazvan još od prvih hitova “O tebi” i “Tridesete” uspjeli su da širom regiona stvore armiju fanova.

Sve je krenulo od klubova, da bi danas članovi benda mogli da se pohvale i nastupima na festivalima, kulturnim centrima...

Njihovi koncerti u Podgorici uvijek su bili posjećeni, a u nedjelju veče sviraće u sklopu manifestacije koju organizuje NVO MAK. U pitanju je još jedno autorsko veče - Nikšićko Rocks live, a ovo će, kako ističe frontmen Bojan Gluvajić biti njihov povratak korijenima jer nakon velikih bina, ponovo se vraćaju u intimniji prostor.

“Dugo nismo svirali po klubovima. Prethodne zime smo se vratili u klubove i jako nam se dopao taj osjećaj. Sjutra veče ćemo svirati u podgoričkom klubu Munchen. Ta bliskost sa publikom, praktično domaća atmosfera iziskuje i poseban pristup. Svirka kao i obično mora biti na najvišem nivou, samo ćemo malo prilagoditi spisak pjesama”, kaže u razgovoru za Vijesti Gluvajić.

Upravo su oni pravi predstavnici autorske scene, jer se ni na početku karijere nijesu oslanjali na covere, već od starta promovisali isključivo ono što Gluvajić i njegov kolega Bojan Bakalov napišu. Izabrali su teži način, no isto bi napravili opet.

“Šta god u životu radili osuđeni smo na dobre i loše odluke. Bitno je da je procenat dobrih odluka viši u odnosu na ovaj drugi. S obzirom da smo dosta daleko dogurali čini se da je tu bilo dosta dobrih odluka. Tako da smo zadovoljni, ne bismo mijenjali put”, napominje Gluvajić.

Ponosan je što su i nakon decenije njihovi prvi hitovi jednako traženi kao i ovi sa posljednjeg EP-ja.

“Imali smo tu sreću da smo od samog početka uspjeli da dođemo do velikog broja ljudi. S obzirom da smo i tada kao i danas, poslije deset godina, išli isključivo srcem, nismo ni mogli da sanjamo da će te pjesme biti aktuelne, čini mi se kao i prvog dana” pohvalio se on.

Numera “Tridesete” posvećena je ženama koje se boje starenja, no sagovornik Vijesti ističe da nije to samo “ženski problem”.

“Opterećeni smo mnogo čime, ne samo godinama. Godine su prolazile i prolaziće uvijek, pitanje je samo kako ćemo se mi odnositi prema sebi i prema tim godinama i na koji način ćemo ih provesti. Mi preporučujemo uz što više ljubavi i što više osmijeha”.

Nakon što su završili odbojkašku karijeru Gluvajić i Bakalov su uplovili u muzičke vode. I sport i muzika donijeli su im mnogo zadovoljstva.

“Sport nas je naučio i na pobjede i na poraze. Usponi i padovi su sastavni dio života i veoma je važno znati da se nosiš i sa jednom i sa drugom situacijom. Kombinacija sporta i muzike je jako srećna mješavina u tom smislu i mislim da je baš to ono što nas i dalje drži u punoj snazi. Imamo osjećaj da nikada nećemo stati”, obećava Gluvajić.

Bonus video: