"Budva je pobjednik Grand finala 'Ritam Evrope', muzičkog takmičenja koje okuplja djecu i omladinu od 14 do 21 godine"

"2025. Budva će biti domaćin festivala 'Ritam Evrope', zahvaljujući talentu i izvrsnosti Milice Radović, Lare Pavićević, Ive Otašević i Nikole Karadžić u kategoriji pjevanja, a Filipi Savić i Jani Savić u kategoriji plesa", kazali su iz TO Budva

7262 pregleda 2 komentar(a)
Foto: TO Budva
Foto: TO Budva

Budva je pobjednik Grand finala "Ritam Evrope", koje je juče održano u Sjevernoj Makedoniji, saopšteno je iz Turističke organizacije (TO) Budva.

"Ritam Evrope je najveće regionalno muzičko takmičenje koje okuplja djecu i omladinu uzrasta od 14 do 21 godine, koja pored svog grada ili opštine predstavljaju i pjevaju na jeziku jedne od zemalja Evrope, Izraela ili Australije. 2025. Budva će biti domaćin festivala 'Ritam Evrope', zahvaljujući talentu i izvrsnosti Milice Radović, Lare Pavićević, Ive Otašević i Nikole Karadžić u kategoriji pjevanja, a Filipi Savić i Jani Savić u kategoriji plesa. Numera 'La, la, love' u njihovom izvođenju postigla je 'zlatni' uspjeh i osvojila evropsku publiku", ističe se u saopštenju.

Iz TO Budva su dodali da su Ovaj festival, sa tradicijom dugom od 18 godina, podržale ambasade zemalja Evrope, Izraela i Australije.

"Finale u gradu Strumici je okupilo prvih pet plasiranih kandidata iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske i učesnika iz Sjeverne Makedonije, u ukupnom broju od 21 kandidata, koji su svoj grad ili opštinu predstavili sa istom numerom i koreografijom koju su imali u svom televizijskom festivalu u svojoj zemlji", piše u saopštenju.

Iz TO Budva su naveli da se pobjednik takmičenja određuje isključivo obradom glasova žirija gradova učesnika i glasova stručnog žirija.

"Na finalnom takmičenju nije bilo SMS glasanja. Takmičenje je bilo direktno emitovano na makedonskoj televiziji sa nacionalnom pokrivenošću SITEL TV, kada je Budva i Crna Gora imala najljepšu moguću internacionalnu promociju fantastičnih mladih promotera svoga grada", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: