Wicked Ras objavio zajednički singl sa Masturbeatorom: Svako novo iskustvo me oplemenjuje

Ova dva muzičara sarađuju već deceniju i po, a numera "Take a stand" još jedan je zanimljiv projekat koji je nastao njihovim zajedničkim snagama

4301 pregleda 29 reakcija 2 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Nekadašnji reper, a danas uspješni DJ i producent Masturbeator riješio je da udruži snage da Bracom Subotićem aka Wicked Ras te će danas na Youtube kanalu prezentovati zajednički singl “Take a stand’’. Interesantno je da su ova dva muzičara i ranije sarađivala, te je ova numera još jedan zanimljiv projekat koji su zajedno stvorili.

“Masturbeator i ja sarađujemo već deceniju i po, na više projekata. Ovaj bit pustio mi je negdje krajem 2022. godine rekavši mi da ne čuje nikog drugog na vokalu sem mene. Tako je osjetio melodijski, što je sjajno i zapravo govori o njegovom sluhu kao i doživljaju mog glasa, znajući ga prethodno”, objašnjava na početku razgovora za Vijesti Subotić.

Numera je, kako kaže, naslovljena “Take a stand”, a kao i svaki prethodni projekat nosi jasnu poruku, sasvim direktnu, vezanu za stvarnost kojoj svjedočimo.

“Mix i master je uradio Masturbeator. Tekst sam napisao ja. Mene je song odmah ‘usisao’, da se tako izrazim, pošto inače dobro osjećam njegove bitove. Nesvakidašnji su i možda za nečiji ukus dosta tvrdi, ali ja imam devizu koja glasi - nema bita na koji ne mogu upanut’ pa sam lagan tim povodom bio i sada. Inače, Masturbeator je jako progresivan beatmaker i producent, prisutan na sceni 20 godina.”, napominje Wicked Ras koji je poznat po tvrđem zvuku.

Međutim iako je DJ i producent i uradci Masturbeatora koji se oslanjaju na elektro zvuk, takođe su tvrđi. Na pitanje kako su se njihovi zajednički pogledi na muziku uklopili, Subotić odgovara:

“Mismo se našli davno, kao što rekoh. Još 2008. smo ostvarili prvi klik, kada je moj tadašnji bend nastupio kao muzička pratnja njemu koji je ‘bacao rime’ pod alijasom Dvorska Luda. Skapirali smo se u startu i nastao je gruv koji traje”, tvrdi Subotić koji je već decenijama na sceni te je već više puta pokazao da jednako dobro pliva u mnogim žanrovima. O tome koliko ga konstantno muzičko istraživanje nadograđuje kao muzičara kaže:

“Služim umjetnosti 30 i kusur godina, ravno. Svaki izraz, izvan mog matičnog benda, je samo iskorak u novo, freško iskustvo koje me jedino i striktno oplemenjuje. Osjećam i znam da dobro plivam u većini pravaca, što publika i kritika prepoznaju”, pohvalio se on.

Sve ono što radi van matičnog benda Vrpca, svakako ga neće odvući od matičnog projekta.

“Skoro sam objavio singl sa ekipom iz studija Knowhere2run, što samo govori koliko me i dalje neprestano zanima hip hop. Kao i druga strana medalje koju plasiramo trenutno Masturbeator i ja. Vrpca je stožer, to je moj dom. Tamo su Miloš, Zap i Vil. I jedna žena isto", kazao je muzičar.

Bonus video: