NSD Pljevlja traži smjenu Slavulja i Jovića

Predsjednik Opštinskog odbora Nove srpske demokratije u Pljevljima Milan Lekić traži da na sjednicu Skupštine opštine bude pozvan ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić

2644 pregleda0 komentar(a)
Milan Lekić, Foto: Goran Malidžan

Predsjednik Opštinskog odbora Nove srpske demokratije u Pljevljima Milan Lekić pozvao je predsjednika Skupštine opštine, Dragišu Sokića i predsjednika opštine – Igora Golubovića da po hitnom postupku sazovu sjednicu Skupštine opštine na koju bi bio pozvan ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić.

Lekić traži zakazivanje sjednice "zbog ugroženosti zdravlja i života građana Pljevalja" a povod su sinoćna dešavanja u tom gradu kada je došlo do sukoba policije i građana koji su protestovali.

"Ukoliko predsjednik Skupštine ne zakaže sjednicu po hitnom postupku odbornički klub NSD želio bi da to urade opozicioni klubovi i dva odbornika DPS-a koji su se javno deklarisali da su protiv postupaka ove vlasti u Crnoj Gori koja se odnosi ovako neprijateljski prema srpskoj pravoslavnoj crkvi i komplet srpskom narodu, na to imamo poslovničko pravo", navodi Lekić u saopštenju.

Odbornik NSD u lokalnom parlamentu pozvao je Nuhodžića da smijeni načelnika Centra bezbjednosti u Pljevljima Dragana Slavulja i komandira policije Milana Jovića i kazni policajce koji su, kako je kaveo, "zloupotrijebili službeni položaj i prekoračili svoja ovlašćenja".

"Pogotovu Slavenka Bajića koji je rukovodio akcijom i koji očigledno nije kažnjen ni za prebijanje vladike Metodija na mostu u Đurđevića Tari", naveo je Lekić u saopštenju.