Pljevljak osumnjičen za napad na službeno lice pušten da se brani sa slobode

Tužiteljka je istakla da su u toku dalje službene radnje radi utvrđivanja svih činjenica povodom predmetnog događaja
1731 pregleda 0 komentar(a)
Pljevlja (ilustracija), Foto: Goran Malidžan
Pljevlja (ilustracija), Foto: Goran Malidžan

Pljevljak O.M. kog sumnjiče za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, nakon saslušanja u tamošnjem tužilaštvu pušten je da se brani sa slobode.

To je saopštila portparolka Osnovnog državnog tužilaštva u Pljevljima, tužiteljka Nataša Bajčeta.

"Povodom okupljanja građana u večernjim časovima 13.05.2020. godine u užem centru grada u Pljevljima i događaja koji su uslijedili između građana i pripadnika policije Centra bezbjednosti Pljevlja, od strane dežurnog tužioca Osnovnog državnog tužilaštva u Pljevljima, naloženo je da se jedno lice O.M. liši slobode zbog osnova sumnje da je izvršilo krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Lice je uz krivičnu prijavu sprovedeno na saslušanje u Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima i nakon saslušanja u svojstvu osumnjičenog, pušteno da se brani sa slobode", napisala je Bajčeta u saopštenju.

Tužiteljka je istakla da su u toku dalje službene radnje radi utvrđivanja svih činjenica povodom predmetnog događaja, a u cilju ocjene da li u konkretnom slučaju ima osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv još nekog ili nekih lica za krivično djelo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

Bonus video: