Pljevlja: Suzavcem rastjerali građane, povrijeđena četiri policajaca

Policija je na okupljene građane, među kojima se nalazio i veliki broj djece, ispalila suzavac, a jedan dio građana odgovorio je kamenicama
47082 pregleda 31 komentar(a)
Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 13.05.2020. 23:02h

Večeras se u Pljevljima okupio veliki broj građana koji su na ulice izašli u znak revolta zbog hapšenja episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija i više sveštenika SPC.

Građani su bili okupljeni u glavnoj gradskoj ulici u Pljevljima, i skandirali "ne damo svetinje".

Policija je na okupljene građane, među kojima se nalazio i veliki broj djece, ispalila suzavac, a jedan dio građana odgovorio je kamenicama.

Nekoliko policajaca je povrijeđeno jer su pogođeni kamenicama.

Manja grupa građana i dalje se nalazi u susjednoj ulici.

U Pljevljima je trenutno mirno.

U Crnoj Gori je i dalje na snazi zabrana javnih okupljanja, u cilju sprječavanja širenja koronavirusa.

UP: Građani napali policiju, bacali kamenje, flaše i pirotehnička sredstva

Iz Uprave policije je saopšteno da je večeras u Pljevljima došlo do incidenta u kojem su okupljeni građani napali policijske službenike i u njihovom pravcu bacali kamenice, staklene flaše i pirotehnička sredstva te tako ugrožavali živote službenika Uprave policije.

Saopšteno je da su četiri službenika Centra bezbjednosti Pljevlja povrijeđena, te da je brzom i efikasnom akcijom obezbijeđen stabilan red i mir, kao i da je u toku privođenje odgovornih za incident.

"U Ulici kralja Petra došlo je do okupljanja većeg broja građana suprotno naredbi Ministarstva zdravlja o zabrani javnih okupljanja. Nakon više upozorenja i naređenja službenika policije okupljena masa se oglušila o naređenja i u pravcu policijskih službenika počela da baca kamenje, staklene flaše i pirotehnička sredstva. Policija je upotrijebila sredstvo prinude – suzavac i okupljeni građani se razilaze. Veliki broj okupljenih je bio maskiran i mlađe životne dobi", saopšteno je iz policije.

Bonus video: