CeMI evidentirao više od 660 prijava nepravilnosti, fotografisani glasački listići, kršene mjere NKT-a

U Crnoj Gori se održavaju jedanaesti parlamentarni izbori, a lokalni izbori se održavaju u Budvi, Kotoru, Tivtu, Andrijevici i Gusinju. Na jednom mjestu pratite sve nepravilnosti

496559 pregleda28 komentar(a)
Foto: Shutterstock.com
30.08.2020. 20:17h
09:02h

Na biračkom mjestu broj 6 u Kotoru došlo do kraćeg prekida glasanja. Kako javljaju posmatrači CDT-a birač je slikao glasački listić, a istovremeno je prestao da radi uređaj za elektronsku identifikaciju. Birački odbor je donio odluku da fotografisani listić proglasi važećim. Glasanje je nastavljeno.

09:01h

Uređaj ne radi na biračkom mjestu 22 u Podgorici, a na biračkom mjestu 26A u Podgorici uređaj ne očitava pasoše, javlja CDT.

09:00h

Posmatrači CDT-a javljaju da problema sa uređajem za elektronsku identifikaciju ima i na biračkom mjestu broj 2 na Žabljaku, gdje uređaj ne radi pa se glasa na osnovu vizuelne identifikacije.

08:59h

Na biračkom mjestu broj 12 u Kolašinu, zbog kvara na uređaju za EIB, glasanje je kasnilo skoro sat i po vremena, objavio je CDT. Pravilima o radu biračkih odbora predviđeno je da ako je glasanje prekinuto duže od jednog sata produžava se onoliko vremena koliko je prekid trajao.

08:45h

Predsjednik Državne izborne komisje Aleksa Ivanović kazao je da biračko mjesto 29 OŠ Ilino brdo u Pljevljima nije otvoreno do 8 časova zbog propagadnog materijala u blizini biračkog mjesta. Ivanović je kazao da će glasanje na tom biračkom mjestu biti produženo.

Izmjena: 11:06h
08:17h

U Baru na biračkom mjestu 16 suprug jedne od upisanih birača je ušao u kabinu sa njom i zaokružio umjesto nje. Birački odbor je ponistio glasački listić, objavio je CeMI.

07:36h

Na biračkom mjestu 15 u Sutomoru član biračkog odbora naglas izgovara imena birača, saopštio je CeMi.

07:15h

Na biračkom mjestu broj 17 u Opštini Tuzi, mjesna zajednica Vranj, niko od članova odbora ne umije da startuje aparat za glasanje, ne znaju kako se koristi token i generalno nisu umjeli da organizuju glasačko mjesto, te glasanje nije počelo na vrijeme, naveo je CeMi.