Milošević o presudi maloljetniku: Lični interes bahatog pojedinca je iznad interesa društva

"Izrečena sankcija, kada se uzme u obzir smrtna posljedica i okolnosti pod kojima je došlo do nezgode, više ima karakter nagrade vinovniku koji je nezgodu skrivio", rekao je Milošević

13252 pregleda25 komentar(a)
Osnovni sud u Kotoru, Foto: Filip Roganović

Ovakvom odlukom Osnovnog suda u Kotoru poslata je jasna poruka i porodici smrtno stradale Maje Šljivančanin i oštećenom Vladimiru Stanišiću, ali i svim građanima Crne Gore, da je lični interes bahatog pojedinca iznad interesa društva, a da budući vinovnici ovakvih i sličnih djela nemaju od čega da zaziru, saopštio je danas punomoćnik porodice Šljivančanin, advokat Milovan Milošević.

On je to rekao nakon što je odlukom Osnovnog suda u Kotoru, sedamnaestogodišnji M. S, koji je 11. jula u budvanskom akvatorijumu jahtom usmrtio Maju Šljivančanin i povrijedio Vladimira Stanišića (36), osuđen na 120 sati društveno korisnog rada i pojačan nadzor socijalne službe.

"Iako će nam razlozi za ovakvu odluku biti predočeni naknadno, kada sud pismeno izradi presudu i da obrazloženje, ostaje nejasno šta je postupajućeg sudiju moglo navesti da licu koje je navodno bilo sposobno da upravlja brodom od preko 10 tona i sa preko 600 konjskih snaga, na samo par mjeseci od punoljetsva, navelo da ga faktički oslobodi odgovornosti za djelo koje je nesumnjivo počinio, nakon čega nije iskazao iskreno kajanje, niti kritične prilike makar pokušao da otkloni užasnu posljedicu koju je izazvao pružanjem pomoći oštećenima. Izrečena sankcija, kada se uzme u obzir smrtna posljedica i okolnosti pod kojima je došlo do nezgode, više ima karakter nagrade vinovniku koji je nezgodu skrivio", rekao je Milošević.