Menadžment Plantaža: URA falsifikovala račun, očekujemo izvinjenje za nepromišljen čin

Kako tvrde, u programu Abakusa, u svakoj ličnoj reprezentaciji mora se naznačiti ime naručioca takve reprezentacije u posebnoj rubrici računa, "što znači da je u falsifikatu proizvedenom u pokretu URA, neko na pogrešan način dopisao van rubrike u naslovu pretpostavku o naručiocu reprezentacije, lažno optužujući za taj čin direktora prodaje i marketinga Veselina Đurišića

10606 pregleda33 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Savo Prelević

Menadžment kompanije "13. jul Plantaže" reagovao je povodom navoda GP URA koji su objavili informaciju o svečanoj večeri na kojoj je prisustvovao direktor te firme Veselin Đurišić i njihovi saradnici, a koja je, prema tvrdnjama URE koštala tu kompaniju preko 900 eura, optuživši URU za falsifikovanje računa.

"Povodom objave falsifikata računa iz restorana 13. jul Plantaže, u režiji političkog pokreta URA, održan je sastanak menadžmenta Kompanije Plantaže", kazali su oni i naveli "da je nakon analize informacije iz specijalizovane kompanije „Abakus“, koja je projektovala sistem za izdavanje računa jasno utvrđeno da se, u slučaju objave optužbe da je u restoranu "13. jul Plantaže", izdat račun na 922 eura sa naznakom reprezentacija direktora prodaje i marketinga Veselina Đurišića, zaključeno da se radi o očigledno loše osmišljenom falsifikatu. Naime zaključak specijalizovane kompanije za izradu ugostiteljskih softvera je da, ovakav račun, sa ovim elementima, nije moguće da se, na ovaj način, prikaže u sistemu koji su oni postavili, te da se apsolutno radi o falsifikatu".

Oni tvrde da bivša finansijska direktorica Plantaža, Valerija Saveljić dobro zna šta je lična reprezentacija, a šta nije i ko šta potpisuje, "očito svjesno unosi zabunu u laičku javnost, zloupotrebljavajući i svoj sadašnji status i političku podršku, lažno optužujući odgovorne u Kompaniji Plantaže", navodi se u reagovanju.

Kako tvrde, u programu Abakusa, u svakoj ličnoj reprezentaciji mora se naznačiti ime naručioca takve reprezentacije u posebnoj rubrici računa, "što znači da je u falsifikatu proizvedenom u pokretu URA, neko na pogrešan način dopisao van rubrike u naslovu pretpostavku o naručiocu reprezentacije, lažno optužujući za taj čin direktora prodaje i marketinga Veselina Đurišića".

"URA-in falsifikat"foto: 13. jul Plantaže

"Obzirom da se radi o učestalom pronošenju neistina o poslovanju Plantaža i da sumnjamo da je rukovodstvo pokreta URA obmanuto predstavljanjem ovog falsifikata kao validnog dokumenta, želimo da ih i na ovaj način upozorimo na pravilno sagledavanje činjenica", kazali su oni.

Dodaju da je neophodno da ovo rukovodstvo sagleda činjenice i da sagleda posledice učinjene štete Plantažama, kao i da umanji štetu na način što će uputiti izvinjenje za ovaj nepromišljeni čin.

"Ukoliko URA ostane pri javno iznesenom stavu, da je ovaj falsifikat, račun u kojem inportuju da je reprezentacija Veselina Đurišića, u stvari validan dokument, Kompanija Plantaže mora zadovoljenje tražiti u, za to određenim, sudskim instancama, a na šta nas obavezuju korporativni interesi i interesi kako zaposlenih u ugostiteljstvu, tako i u svim ostalim sektorima", zaključeno je u saopštenju.