URA: Đurišić se gostio ne poštujući mjere NKT, bahaćenje koštalo "Plantaže" više od 900 eura

"Plantaže" se nalaze na crnoj listi poreskih dužnika, gubitak kompanije je oko tri miliona eura za devet mjeseci ove godine, kasne isplate u zaradama i kreditima, duguje se dobavljačima", ističe se u saopštenju GP URA.

33857 pregleda 937 reakcija 51 komentar(a)
Fotografija iz restorana, Foto: GP URA
Fotografija iz restorana, Foto: GP URA

Dok je državna kompanija "Plantaže" gotovo pred bankrotom i bilježi najlošije poslovne učinke u istoriji njenog postanka, Veselin Đurišić, direktor prodaje i nabavke "Plantaža", u petak 6. novembra dan pred zatvaranje ugostiteljskih objekata u Podgorici okupio je na desetine bliskih saradnika i ne poštujući tada važeće mjere Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT) (svi za jednim stolom), gostio se cijelu noć na račun "Plantaža", saopšteno je danas iz Građanskog pokreta URA.

"Slaviti poslovne učinke firme nijesu mogli jer ih nema a njihovo bahaćenje, vjerovatno za lični merak, firmu je koštalo 922,20 eura. "Plantaže" se nalaze na crnoj listi poreskih dužnika, gubitak kompanije je oko tri miliona eura za devet mjeseci ove godine, kasne isplate u zaradama i kreditima, duguje se dobavljačima", ističe se u saopštenju GP URA.

Oni su dodali da je Veselin Đurišić jedan od aktera serijala "Mehanizam" koji se prikazuje na javnom servisu, a koji ga je, kako dodaju iz GP URA, indirektno prikazao kao odgovornu osobu, pored Verice Maraš i Veselina Vukotića, za loše poslovne bilanse "Plantaža".

foto: GP URA

"Nedavno, nakon formiranja nove parlamentarne većine, uspio je da nagovori bivšu izvršnu direktoricu "Plantaža" Vericu Maraš, da se povuče sa te funkcije, kako bi predložio svog prijatelja Miroslava Vukovića za novog izvršnog direktora. Bahaćenje Veselina Đurišića vidi se po računu na kojem između ostalog stoji da je naručivao najskupocjenije vrste mesa (Black angus, T-BON STEAK, mariniranu losos pastrmku) i skupocjene vrste pića (Jack Daniel’s). Na slici iz restorana vidi se da su pored Veselina Đurišića tu i Dražen Đurović (brat Veselina Đurišića) menadžer "Restorana 13. Jul" i Dijana Milošević , marketing menadžer u Plantažama", zakljućuje se u saopštenju GP URA.

foto: GP URA

Bonus video: