Stevan Jovetić: Drugi su favoriti, mi tražimo šansu iz drugog plana

To će biti njegov čak sedmi kvalifikacioni ciklus, uz dvije Lige nacija – Jovetić je pravi „senator“ crnogorskog fudbala

2528 pregleda3 komentar(a)
Foto: Savo Prelević

Stevan Jovetić je u Ligi nacija potvrdio da je neprikosnoveni lider Crne Gore – to će biti i u kvalifikacijama za Mundijal.

To će biti njegov čak sedmi kvalifikacioni ciklus, uz dvije Lige nacija – Jovetić je pravi „senator“ crnogorskog fudbala.

Predvodiće selekciju u borbama sa Holandijom, Turskom, Norveškom, Letonijom i Gibraltarom...

„Holandija je favorit, to je jasno. Norveška i Turska opasne, ali može da se igra sa njima. Letoniju znamo, Gibraltar je nepoznanica. Ukratko, drugi su favoriti, mi ćemo tražiti šansu iz prikrajka“, kazao je Jovetić u emisiji „Fudbal fest“ na RTCG.

Holandija je, ističe Jovetić, glavni kandidat za prvo mjesto, to je selekcija koja ne želi da propusti i treći uzastopni Mundijal.

„Bili su u periodu tranzicije, ali sada su ozbiljna reprezentacija i prvi favorit. Imaju sjajan tim, volio bih da budu kompletni, da se oporavi i Van Dajk. Uvijek je izazov igrati sa najboljima.

Crna Gora je protiv Turske igrala dva meča 2015. i 2018, sa Norveškom ranije, ali norveška selekcija je sada mnogo opasnija nego tada...

„To je ozbiljna selekcija, sa Čalhanogluom, Jilmazom, Jazidžijem... Norvežani su jaki, ali i mladi, ali mislim da može da igra sa njima, jesu dobri, kao i Norvežani, koji su, međutim, mladi. Što se tiče Letonije i Gibraltara, više nema klasičnih autsajdera. Mi gledamo sebe, želimo da damo maksimum, pa da vidimo gdje ćemo stići“, kazao je Jovetić.