žrijeb za svjetsko prvenstvo u fudbalu 2022.

Hadžibegić: Nikome se nećemo predati unaprijed, i naš cilj je da budemo prvi ili drugi

Crna Gora će u kvalifikacijama za SP 2022. igrati sa Holandijom, Turskom, Norveškom, Letonijom i Gibraltarom

19383 pregleda 89 reakcija 24 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Selektior fudbalske reprezentacije Faruk Hadžibegić kazao je da će Crna Gora, kao i sve selekcije u grupi G, igrati da pobijedi i da se kvalifikuje na Mundijal.

"Ne želim da se predam nikome unaprijed. Grupa je veoma jaka, ali i naš cilj je da budemo prvi ili drugi, to je logično, tako svi razmišljaju. U ovom trenutku želim i molim se Bogu da budemo kompletni i zdravi, kao i da se navijači vrate na stadion", kazao je Hadžibegić.

Crna Gora će u kvalifikacijama za SP 2022. igrati sa Holandijom, Turskom, Norveškom, Letonijom i Gibraltarom.

"Naša grupa ima deklarisane favorirte, to su, koliko sam odmah uspio da vidim, i kazali iz tabora Holandije, Turske i Norveške. Mi smo tu da pokušamo da iznenadimo i uzmemo najviše što možemo. Takođe, njihova prognoza može da bude motivacija za nas, da pokažemo da možemo i protiv onih koji misle da su bolji od nas- Mi imamo nadu", rekao je selektor.

Hadžibegić je rekao da je mogao da bira - izabrao bi grupu F, sa Danskom, Austrijom i Škotskom, kao prve tri ekipe.

"Biće teško, svaki rival ima drugačiji stil. Tu je Norveška iz trećeg šešira, sa mladim igračima, sa engleskim mentalitetom, jakom duel igrom... Turska će biti neugodan rival. Holandija je jedina selekcija koja voli da igra 'čist' fudbal... Sa ostalima će biti rovovska borba", kazao je Hadžibegić.

Brzo će mart, forma reprezentativaca se prati.

"Savić igra standardno i odlično, a ponavljam - ne vjerujem da Jovetić nije standardan igrač u Monaku, ekipi koju cijenim i čiji rad poštujem. Volio bih da se vrati Vešović, Mijatović dobro brani, tu je Mugoša... Imamo mi igrače, nadam se da će da budu u ritmu, jer se dešavalo da padnemo tokom meča... Nadam se, prije svega, da ćemo svi biti zdravi, da ćemo zadržati pozitivan impuls iz Lige nacija, nastaviti da rastemo", zaključio je Hadžibegić.

Preporučujemo za Vas