SNP NK: Učesnici podle, prozirne igre da snose konsekvence, prije svih Jovanić

"Sudske odluke ne podliježu komentarisanju, ali kada ruše ugled ovako visoke instance, moramo ukazati na zloupotrebu"

3048 pregleda6 komentar(a)
SNP, Foto: Miloš Rudović

Svi aktuelni događaji vezani za politički život u Crnoj Gori, istovremeno su i ekonomski, i sada jedan za drugim izlaze na vidjelo uoči nikšićkih lokalnih izbora, saopšteno je danas iz Socijalidtičke narodne partije (SNP) Nikšić.

"To je savršeno pokazao i predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić. Sudske odluke ne podliježu komentarisanju, ali kada ruše ugled ovako visoke instance, moramo ukazati na zloupotrebu. Naime, očito je da se pokušava dobiti na vremenu od strane Odbora direktora (Elektroprivrede Crne Gore - EPCG) i to svjesnim izbjegavanjem zakazivanja legitimne Skupštine akcionara, već se smjene direktora odlažu za postizborni period. Dobro znamo da se ovaj pojam postizborni odnosi na lokalne izbore u Nikšiću koji će srušiti dosadašnji korumpirani i mahinatorski sistem upravljanja javnim firmama", ističe se u saopštenju SNP Nikšić.

Oni su dodali da se ovdje se može govoriti i o pravnom nasilju nad legitimnim vlasnicima Elektropreivrede Crne Gore, što je kako tvrde, presedan u funkcionisanju akcionarskih društava.

"Zato smatramo da svi učesnici ove podle, a prozirne igre, moraju snositi konsekvence, prije svih, predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić. Novi menadžment dužan je da što prije izvrši analizu rada ovog Odbora direktora i procesuira sve što je urađeno mimo zakona", kazali su iz SNP Nikšić.

Predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić juče je odlučio da Skupština akcionara državne EPCG neće biti održana 25. februara, kako je to tražila Vlada - vlasnik 99 odsto akcija.

Prihvatio je argumente Odbora direktora EPCG da je u zahtjevu Vlade za vanrednu Skupštinu akcionara, na kojoj bi bio smjenjen postojeći i izabran novi Odbor direktora, bilo proceduralnih propusta.

Zbog toga će se Skupština akcionara sa istim dnevnim redom održati 16. marta, kada je zakazao bord EPCG, tako da je postojeća uprava kompanije ovom odlukom dobila još 20 dana vlasti.