Šaponjić: Igralište namijenjeno za svu djecu, sport ne može biti osnova za manipulaciju

"Naši sugrađani sa ovog područja treba da “zahvale” politički instruisanim aktivistima DF-a, što u sredini u kojoj žive, na kraju neće dobiti jedan ovakav sadržaj"

3589 pregleda2 komentar(a)
Stefan Šaponjić, Foto: Demokratska partija socijalista

Naši sugrađani iz Zelenike treba da zahvale "politički instruisanim" aktivistima Demokratskog Fronta(DF) što neće dobiti planirani sportski teren, navodi se u saopštenju odbornika Demokratske partije socijalista(DPS) u Skupštini Glavog grada, Stefana Šaponjića.

"Organizovana akcija aktivista DF-a da se onemogući gradnja sportskog terena u podgoričkom naselju Zelenika ukazuje nam, nažalost, na evidentnu činjenicu da je nova vlast gotovo legitimisala bezakonje i samovolju i da je postalo normalno da bahati i neodgovorni imaju ekskluzivna prava u većoj mjeri od drugih građana", kazao je Šaponjić.

On je istakao da nam ovaj primjer najbolje govori o tome do koje faze je mutirala ta pojava, jer kako kaže, umjesto da cijela zajednica doprinese i sa zadovoljstvom dočeka gradnju neophodnih sadržaja za djecu i omladinu, na djelu imamo "bezumnu opstrukciju".

"S tim u vezi, makar smo mislili, da bi trebalo da znaju da je sportsko igralište namijenjeno za svu djecu i njihovu socijalizaciju, bez obzira na bilo kakvu pripadnost i da sport ne može biti osnov za bilo kakvu manipulaciju", rekao je Šaponjić.

Šaponjić je kazao da "usljed svega navedenog i odluke Glavnog grada da odustane od investicije, naši sugrađani sa ovog područja treba da “zahvale” politički instruisanim aktivistima DF-a, što u sredini u kojoj žive, na kraju neće dobiti jedan ovakav sadržaj".

On je dodao da su sigurni da dešavanja koja su organizovana sa strane DF-a, na najbolji način oslikavaju viziju i pristup razvoja grada i države iz ugla nove vlasti.