"Odustajemo od radova na izgradnji poligona u Zelenici, aktivisti DF prijetili policiji, gradonačelniku..."

"Pozivamo nadležne organe da dokažu da Crna Gora nije zemlja bez zakona u kojoj je moguće da svako uzima pravdu u svoje ruke. Sramni napad na pripadnike Uprave policije i naše kolege ne smije ostati nekažnjen"

6131 pregleda 6 komentar(a)
Sjedište Glavnog grada, Foto: Luka Zeković
Sjedište Glavnog grada, Foto: Luka Zeković

Obavještavamo mještane Zelenike i okolnih naselja da službe i preduzeća Glavnog grada odustaju od daljeg izvođenja radova na izgradnji poligona u ovom dijelu Podgorice, saopšteno je danas iz Glavnog grada Podgorica.

"Naime, prkoseći ne samo zakonima Crne Gore već i zdravom razumu, agresivni aktivisti Pokreta za promjene (Demokratskog fronta) su juče i danas onemogućili realizaciju investicije u koju je Glavni grad ušao na zahtjev lokalne zajednice, s ciljem izgradnje modernog poligona za fudbal (za koji je, u saradnji s Fudbalskim savezom Crne Gore, prethodno obezbijeđena i specijalna podloga od vještačke trave) i, u perspektivi, dječjeg igrališta. Tom prilikom, pomenute osobe su izrekle prijetnje pripadnicima Uprave policije (koji su, u skladu sa zakonom, pružali asistenciju pripadnicma Komunalne policije)", ističe se u saopštenju Glavnog grada.

Oni su dodali da se na snimcima koji će biti dostavljeni Upravi policije na dalje postupanje, čuje kako te osobe prijete policajcima da će ih, po kazni, "poslati da čuvaju granice", a da će na njihova mjesta dovesti "svoje policajce", odnosno političke istomišljenike.

"Istovremeno, prijećeno je i našim kolegama iz gradskog preduzeća Putevi doo, pristunim komunalnim policajcima, kao i gradonačelniku Glavnog grada", navodi se u saopštenju Glavnog grada.

Oni su poručili i da su iste osobe prijetile i da će polomiti mobilijar na obližnjem poligonu.

"Pozivamo nadležne organe da dokažu da Crna Gora nije zemlja bez zakona u kojoj je moguće da svako uzima pravdu u svoje ruke. Sramni napad na pripadnike Uprave policije i naše kolege ne smije ostati nekažnjen. Istovremeno, kako ne bismo izlagali riziku zapošljene u privrednim društvima Glavnog grada, koji svoj posao rade profesionalno i u najboljem interesu našeg grada, odustajemo od najavljene izgradnje pomenutog poligona. Za to što njihova djeca neće dobiti sadržaj koji već imaju naši sugrađani u mnogim djelovima Podgorice, stanovnici ove mjesne zajednice treba da zahvale političkoj ostrašćenosti, odnosno mržnji jednog broja njihovih komšija prema gradskoj upravi", zaključuje se u saopštenju Glavnog grada.

Bonus video: