EURO 2020: Švajcarska čudom do četvrtfinala, Zomer heroj, Mbape tragičar

Pratite dešavanja sa Evropskog prvenstva

85500 pregleda25 komentar(a)
Foto: Reuters
29.06.2021. 00:01h
18:19h

Novi zicer za Španiju - centrirao je Feran Tores, a Alvaro Morata očajno šutirao glavom.

Lopta je nakon njegovog udarca pogodila Domagoja Vida u ruku, ali Džunejt Čakir nije pokazao penal.

18:16h

Velika šansa za Španiju - Koke je ostao sam u šesnaestercu, dobio sjajnu loptu od Pedrija, ali je pogodio Livakovića pravo u nogu.

Pogledajte ovdje kako je to izgledalo.

Izmjena: 18:42h
18:12h

Prvi opasan napad - Alvaro Morata je odložio loptu, a Pablo Sarabija pogodio spoljnji dio mreže Dominika Livakovića.

18:11h

Španija je bolje počela meč, drži loptu u posjedu, ali su u posljednjih nekoliko minuta Hrvati pronašli način da pređu sa loptom na protivničku polovinu.

17:13h

Selektori Hrvatske i Španije odredili su startne postave. Iznenađenja nema - Zlatko Dalić je umjesto Ivana Perišića, koji je u samoizolaciji zbog koronavirusa, odabrao Anta Rebića.

13:56h

Ruski grad Sankt Peterburg biće domaćin planirane utakmice četvrtfinala Evropskog prvenstva, uprkos pogoršanoj situaciji vezano za pandemiju koronavirusa u tom gradu.

"Četvrtfinale će se održati prema planovima", rekli su danas novinskoj agenciji AFP iz Organizacionog odbora prvenstva.

Sankt Peterburg bi 2. jula trebalo da ugosti pobjednike mečeva, u kojima se danas sastaju Španija i Hrvatska, odnosno Francuska i Švajcarska.

"Zdravstvena situacija ne mijenja ništa za selekcije. Nije bilo planova za promjenu mjesta održavanja utakmice", rekao je portparol Evropske fudbalske unije (Uefa).

Pored Moskve, Sankt Peterburg je najviše pogođen novim talasom epidemije izazvanim "Delta varijantom" koronavirusa, koja je prvi put uočena u Indiji i smatra se mnogo zaraznijom.

Prema podacima objavljenim danas u Sankt Peterburgu je 110. ljudi preminulo od posljedica koronavirusa, što je drugi put u tri dana da je oboren negativan rekord.

13:49h

Kristijano Ronaldo razočaran je ispadanjem sa Evropskog prvenstva. Opšrinije ovdje.

11:56h

Selektor Belgije, Roberto Martines bio je zadovoljan nakon plasmana u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

Belgijacni su sinoć u osmini finala savladali Portugal 1:0.

"Ovo nije bio test toga kakvi možemo da budemo, već da li možemo ono u čemu su Portugalci najbolji i zbog čega su šampionati – da se uradi šta treba da bi se pobijedilo. Oni imaju veliko iskustvo i znaju da prepoznaju momenat kada da vas povrede. Ali mi smo pokazali nevjerovatnu koncentraciju i branili se zaista dobro. Postigli smo lijep gol i u drugom poluvremenu momentum je prešao na stranu Portugala. Morali smo da pokažemo jak mentalitet. Morali smo da budemo taktički disciplinovani i veoma postojani. I to smo uspjeli, zbog čega je radost još veća", proučio je Martines.

11:00h

Legendarni fudbaler, Roj Kin kritikovao je napadača Portugala Žoaa Feliksa.

"Feliks je prevara od igrača. Prevara. Ušao si u igru, potreban si svojoj zemlji, pa onda pogodi metu! Koliko je plaćen? 130.000.000 eura? Da sam na Ronaldovom mjestu, napao bih ga u svlačionici. Šokantno! Feliks i Fernandes su me izluđivali", grmio je Kin, koji sada radi kao konsultant na ITV.

10:23h

Žoržinjo Vajnaldum je juče protiv Češke imao deset dodavanja. Najmanje u istoriji kada je riječ o holandskim igračima na prvenstvu Evrope.

10:04h

Selektor Portugala, Fernando Santoš nije bio mnogo zabrinut nakon eliminacije od Belgije u osmini finala Evropskog prvenstva.

"Nema ovdje sreće ni nesreće. Lopta je upućena na gol i mi smo ga primili. Igrači su učinili sve. Dali su šta su imali i ništa ne mogu da im zamjerim. Ne mogu da kažem da su nešto pogriješili. Bili su umorni ali su našli energiju da i to prevaziđu. Tužni smo, neki igrači su plakali. Belgija je imala šest šuteva i posigla gol. Mi smo imali 29 i dva puta pogodili stativu. Ali poraz je poraz. Iskreno, nemam mnogo toga da kažem. Svi smo željeli i vjerovali. Imali smo samopouzdanje da možemo do finala i pobede. Nema pravde i nepravde, mi smo primili gol i nismo uspjeli da ga postignemo."

"Vjerovali smo da možemo, kao i 2016. da osvojimo. Na Svjetskom prvenstvu 2018. ispali smo u osmini finala, pa smo osvojili Ligu nacija. Ostaje nam da se okrenemo budućnosti i da pokušamo da osvojimo naredno Svjetsko prvenstvo", poručio je Santoš.

10:01h

Kevin de Brujne i Eden Azar su zbog povreda ranije završili meč sa Portugalom. Opširnije ovdje.

09:57h

Portugal je sinoć eliminisan sa prvenstva. Portugalci su izgubili od Belgije 1:0 i prepustili evropsku krunu.

A eliminacija je teško pala najboljem fudbaleru Portugala, Kristijanu Ronaldu, koji je po završetku meča prilikom izlaska sa terena bacio kapitensku traku.

09:56h

Današnji program na prvenstvu.

foto: Sofascore