„Lavice” se oprostile u četvrtfinalu, Rusija krenula furiozno i nije dozvolila preokret

Rukometašice Crne Gore od 2.30 časova po našem vremenu igraju četvrtfinale Olimpijskih igara protiv branioca titule, Rusije

61221 pregleda176 komentar(a)
Itana Grbić u duelu sa Polinom Vedjohinom, Foto: Reuters
04.08.2021. 08:04h
02:31h

Rusija daje prvi gol, pogađa fenomenalna Ana Vjahireva. Darha Dmitrijeva iz kontre precizna za 2:0.

02:29h

Bojana Popović meč počinje sa Marinom Rajčić na golu, Jovankom Radičević i Majdom Mehmedović na krilima, Đurđinom Jauković, Jelenom Despotović i Andreom Klikovac na bekovskim pozicijama i Tatjanom Brnović na crti. Nema Itane Grbić, prvi put na ovim Igrama.

02:18h

Poslije prvih pet utakmica, Jovanka Radičević je prva golgeterka Olimpijskih igara sa 36 golova, a tačno polovinu je dala iz sedmeraca, koje je šutirala bez greške.

Kod Ruskinja je najefikasnija Jekaterina Iljina sa 27 (realizacija sedmeraca 21 od 25), a slijede Ana Vjahireva sa 22, Darja Dmitrijeva sa 21...

U timu Bojane Popović, dvocifren učinak imaju i Tatjana Brnović (23), Đurđina Jauković (20), Majda Mehmedović (16) i Itana Grbić (12).

02:00h

Rukometašice Crne Gore imaju šansu da se prvi put nakon 2014. godine nađu u polufinalu velikog takmičenja.

Tada su u Budimpešti igrale polufinale Evropskog prvenstva, na kojem su branile titulu iz Beograda, ali su ostale bez odličja.

Poslije dva poraza u četvrtfinalima, 2015. i 2017. godine, „lavice” će pokušati da probiju tu barijeru i stignu do borbe za medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Prepreka je Rusija, koja brani titulu iz Rio de Žaneira, u Japan je stigla kao glavni favorit, uz Norvešku, ali nije oduševila.

Tim Alekseja Aleksejeva je imao dosta uspona i padova, baš kao i Crna Gora, i ko bude bio stabilniji, biće bliži polufinalu i već viđenom obračunu sa Norveškom, koja je veliki favorit protiv Norveške.

Meč u dvorani „Jojogi” počinje u 2.30 časova po našem vremenu, a sude Šveđani Mirza Kurtagić i Matijas Vetervik.

Izmjena: 02:25h