Knežević: Krivokapić da sazove sjednicu Vijeća na kojoj bi zatražili od Katnića da uhapsi Veljovića

"Pozivam Zdravka Krivokapića da koliko sjutra sazove sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost, na kojoj bi zatražili od Katnića da odmah uhapsi Veselina Veljovića zbog poziva na rušenje ustavnog poretka i najave građanskih sukoba"

44984 pregleda45 komentar(a)
Knežević, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP), jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) i predsjednik Odbora za bezbjednost Skupštine Crne Gore Milan Knežević saopštio je danas da poziva predsjednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića da sjutra sazove sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost, na kojoj bi zatražili od glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića da odmah uhapsi savjetnika predsjednika Crne Gore i bivšeg šefa policije Veselina Veljovića "zbog poziva na rušenje ustavnog poretka i najave građanskih sukoba".

"Pozivam Zdravka Krivokapića da koliko sjutra sazove sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost, na kojoj bi zatražili od Katnića da odmah uhapsi Veselina Veljovića zbog poziva na rušenje ustavnog poretka i najave građanskih sukoba", napisao je Knežević na Tviteru.

Veljović je u autorskom tekstu za Pobjedu pozvao građane da se 4. septembra masovno okupe na Cetinju, a pripadnike sektora bezbjednosti da tog dana odbiju pojedina naređenja.

On na okupljanje poziva povodom najave ustoličenja vladike Joanikija za mitropolita crnogorsko-primorskog.

Veljović ima i partijsku funkciju, skoro je postavljen za koordinatora Demokratske partije socijalista (DPS) za Gradsku opštinu Golubovce, pred lokalne izbore.