Krivokapić: Veljović nastavlja da raspiruje netrpeljivost među građanima, Tužilaštvo da reaguje

"Pod krinkom slobode govora otvoreno se miješa u rad policije i njene Ustavne nadležnosti. Poziv na, kako je kazao, svetu dužnost i obavezu svakog pripadnika sektora bezbjednosti da odbije svako neustavno i nezakonito naređenje trenutnih ostrašćenih pojedinaca koji mogu zloupotrijebiti institucije i svoje pozicije, nije ništa drugo nego pozivanje na podrivanje Ustavnog poretka"

75597 pregleda 980 reakcija 193 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Krivokapić, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić saopštio je danas da savjetnik predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića i bivši šef policije Veselin Veljović nastavlja da svojim izjavama raspiruje netrpeljivost među građanima Crne Gore, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

"Pozivam Tužilaštvo da reaguje", istakao je Krivokapić-

Veljović je u autorskom tekstu za Pobjedu pozvao građane da se 4. septembra masovno okupe na Cetinju, a pripadnike sektora bezbjednosti da tog dana odbiju pojedina naređenja.

Povezani članci

15. Avgust 2021.

Veljović poziva na okupljanje na Cetinju

On na okupljanje poziva povodom najave ustoličenja vladike Joanikija za mitropolita crnogorsko-primorskog.

Veljović ima i partijsku funkciju, skoro je postavljen za koordinatora Demokratske partije socijalista (DPS) za Gradsku opštinu Golubovce, pred lokalne izbore.

Reagovanje Krivokapića prenosimo integralno. "Savjetnik predsjednika Crne Gore Veselin Veljović nastavlja da svojim izjavama raspiruje netrpeljivost među građanima Crne Gore, i svako malo je u središtu nečega što zakon tretira kroz krivično zakonodavstvo. Sloboda govora i sloboda javnog okupljanja zagarantovane su Ustavom CG, ali Veselin Veljović ne koristi slobode, nego ih zloupotrebljava. Pod krinkom slobode govora otvoreno se miješa u rad policije i njene Ustavne nadležnosti. Poziv na, kako je kazao, svetu dužnost i obavezu svakog pripadnika sektora bezbjednosti da odbije svako neustavno i nezakonito naređenje trenutnih ostrašćenih pojedinaca koji mogu zloupotrijebiti institucije i svoje pozicije, nije ništa drugo nego pozivanje na podrivanje Ustavnog poretka. Sve službe bezbjednosti se, za razliku od vremena Veljovića, sada striktno drže Ustavnih odredbi i posvećene su zaštiti Ustavnog poretka i stabilnosti države. Veljović nije običan građanin Crne Gore, on je savjetnik predsjenika države pa se moze shvatiti da predsjednik CG preko svog savjetnika poziva građane na etničke sukobe. Takvo ponašanje je nedopustivo, prema našem zakonodavstvu i kažnjivo, a ćutanje predsjednika države Mila Đukanovića je sramotno i opasno. Manir po kom Đukanović iz svakog skandala izlazi čistih ruku jer ih drugi prljaju za njega je stvar prošlosti. Nema više nikoga i ničegaa iza koga ili čega se on može sakriti, pa ni od krivične odgovornosti.

Ograđivanje Demokratske partije socijalista, je, zapravo pravo razotkrivanje trojstva Veljović-DPS-komitske i druge organizacije koje se konstantno služe Veljovićevom retorikom. Uzaludan je pokušaj DPSa da sebe prikaže “čistom” u namjeri dizanja tenzija i pokušaju da zaoštre situaciju kada nema čak ni njihove pristalice koja nije svjesna da stoje iza svega, a vjerujem, svakog časnog čovjeka je sramota od partije kojoj je vjerovao.

Kada sam nedavno kazao da Veselin Veljović organizuje i rukovodi grupom izgrednika koji sebe zovu komitama, Veljović je tvrdio suprotno. Juče je osvanuo snimak koji potvrđuje svaku moju riječ i na kom se vidi da je Veljović “gazda” komitskog skupa. Kao predsjednik Vlade, bivšeg direktora Uprave policije, a sadašnjeg savjetnika predsjednika države Veselina Veljovića upozoravam da njegovi pipci ne dopiru više do ijedne službe, ali da službe imaju sve podatke koji su im potrebni za čuvanje reda i mira.

Želim da vjerujem da će Vrhovno državno tužilaštvo, kao institucija zadužena za zaštitu Ustava i zakona naše zemlje, djelovati profesionalno i pravdoljubivo, ne podanički ili dogovorno, iako je riječ o miljeniku i miljenicima bivšeg režima", navodi se u reagovanju premijera Krivokapića.

Bonus video: