MUNDIJAL Brazil pokazao zašto je prvi favorit

Brazilci savladali Južnu Koreju 4:1, a u četvrtfinalu će igrati protiv Hrvatske, koja je boljim izvođenjem penala izbacila Japan

81906 pregleda97 komentar(a)
Foto: Reuters/Carl Recine
06.12.2022. 07:01h
09:48h

Engleski fudbalski reprezentativac Fil Foden rekao je da će ekipa kratko proslaviti plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva i početi pripreme za duel sa Francuskom, za koju je naveo da je do sada najviše pokazala na turniru.

"Večeras ćemo proslaviti, ali radi se o nokaut fazi i moramo da se oporavimo i razmišljamo o narednom protivniku. Biće teško", rekao je Foden za ITV, prenio je BBC.

Fudbaleri Engleske plasirali su se večeras u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Kataru, pošto su u osmini finala pobijedili Senegal sa 3:0.

Engleska je povela u 38. minutu golom Džordana Hendersona, a prednost je udvostručio kapiten Hari Kejn u trećem minutu nadoknade vremena prvog poluvremena. Konačan rezultat postavio je Bukajo Saka pogotkom u 57. minutu.

Engleska će naredne subote igrati u četvrtfinalu protiv branioca titule selekcije Francuske.

"Do sada mi izgledaju kao najjača ekipa na turniru. Svakodnevno podržavamo jedan drugoga i vjerujemo u sebe", naveo je Foden.

Njegov saigrač Džud Belingem večeras je bio jedan od najboljih na terenu.

"Neću mnogo da ga hvalim pošto je još mlad, ali on je jedan od najtalentovanijih fudbalera koje sam vidio. Nema slabosti u njegovoj igri. Mislim da će biti najbolji vezni igrač na svijetu", ocijenio je Foden.

09:22h

Hrvatska - Japan je par osmine finala Mundijala koji niko nije mogao da predvidi, ni nakon žrijeba, ali ni pred sam početak turnira u Kataru.

08:57h

Engleski fudbalski reprezentativac Rahim Sterling vratio se sinoć u Englesku sa Svjetskog prvenstva pošto su naoružani pljačkaši upali u njegovu kuću.

Kako je prenio BBC, naoružani pljačkaši upali su u Sterlingovu kuću dok je u njoj bila njegova porodica i fudbaler se zabrinut za njihovu dobrobit iz Katara vratio u Englesku.

Fudbalski savez Engleske je uoči sinoćnje utakmice protiv Senegala saopštio da se Sterling vraća u zemlju zbog porodičnih stvari.

Selektor Engleske Garet Sautgejt rekao je da nije siguran da li će se Sterling vratiti u kamp reprezentacije.

BBC je naveo da će Sterling imati priliku da se vrati u ekipu ako okolnosti to dozvole.

08:57h

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Garet Sautgejt rekao je da će četvrtfinalna utakmica sa Francuskom biti najveći test za njegovu ekipu na Svjetskom prvenstvu.

08:57h

Selektor fudbalske reprezentacije Senegala Aliju Sise rekao je poslije poraza od Engleske i eliminacije u osmini finala Svjetskog prvenstva u Kataru da će ekipa nastaviti da radi kako bi na narednom Mundijalu mogla da se suprotstavi kvalitetnim timovima i da za sada ostaje na mjestu selektora.

Povezani članci

05. Decembar 2022.

Sise: Moramo da izvučemo pouke, da nastavimo da radimo

08:56h

Dobro jutro, nastavlja se nokaut faza Mundijala, na programu su dva meča, a sastaju se:

Japan - Hrvatska (16)

Brazil - Južna Koreja (20)