Crna Gora za aplauze, Srbija slavila na “suvi” kvalitet Vlahovića

Spektakularna atmosfera pod Goricom i hrabra Crna Gora koja nije zaslužila da izgubi, naročito ne sa dva gola razlike - Srbija slavila na individualni kvalitet Dušana Vlahovića, koji je pogađao u 78. i 96. minutu (0:2)

120711 pregleda219 komentar(a)
Foto: Reuters
27.03.2023. 23:25h
19:13h

Navijači Crne Gore su krenuli ka stadionu kroz centar grada. Pogledajte atmosferu:

 
Izmjena: 19:31h
19:08h

Oko dva sata pred početak utakmice su ka stadionu krenuli fudbaleri Srbije.

Imali su veliku podršku ispred hotela "Hilton".

 

VIDEO Dušan Cicmil

Izmjena: 19:31h
18:53h

Selektor Miodrag Radulović večeras će 24. put voditi fudbalsku reprezentaciju Crne Gore.

Sa Radulovićem na klupi Crna Gora je upisala sedam pobjeda, šest remija i deset poraza.

Radulović je 28. decembra 2020. imenovan za selektora, a naslijedio je Faruka Hadžibegića.

18:13h

Francuz Klermon Turpan biće glavni sudija na meču Crne Gore i Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Turpan je jako ime u svijetu fudbalskih sudija, pa je njegovim izborom Uefa jasno stavila do znanja da je meč, koji će se večeras odigrati u glavnom gradu Crne Gore, jedan od najznačajnijih na početku kvalifikacionog ciklusa.

Izmjena: 18:19h
17:39h

U grupi G večeras se igra još jedna utakmica - kreće Mađarska, koji će odigrati prvi meč u kvalifikacijama, a rival joj je Bugarska.

Meč na stadionu "Ferenc Puškaš" u Budimpešti igra se u 20.45 časova.

Mađari su favoriti protiv selekcije Mladena Krstajića, koja je poražena od Crne Gore na startu kvalifikacija.

Biće ovo dobra prilika da tim Marka Rosija prekine neugodnu tradiciju - prošlo je, naime, tačno 40 godina otkada su Mađari pobijedili na startu kvalifikacija za Euro.

I to baš na današnji dan, 27. marta 1983. godine, kada su savladali Luksemburg u gostima sa 5:2.

Izmjena: 18:12h
17:31h

Ovo je treći zvanični meč Crne Gore i Srbije.

"Orlovi" su bili uspješniji u prethodna dva - 2018. godine, u Ligi nacija, slavili su u Podgorici sa 2:0, a u Beogradu sa 2:1.

Aleksandar Mitrović je bio "dželat" Crne Gore u Ligi nacija, na dva meča postigao je tri gola, u Beogradu je promašio penal, a gol je postigao i Adem Ljajić.

Za Crnu Goru, koja je u Beogradu tog novembra 2018, iako znatno oslabljena, mogla do boda u nastavku, jedini gol postigao je Stefan Mugoša.

17:26h

Novinar Sport kluba Branko Spasojević najavio je za "Vijesti" večerašnju utakmicu.

17:24h

Fudbalski savez i Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) su duel Crne Gore i Srbije, zbog očekivanog prisustva većeg broja domaćih i gostujućih navijača, kao i regionalnog rivaliteta i takmičarskog značaja, proglasili utakmicom povećanog bezbjednosnog rizika.

FSCG poziva na korektno navijanje, bez pirotehnike i uvredljivih transparenata.

17:23h

Srbija će večeras biti oslabljena - Filip Kostić nije doputovao sa ekipom.

Povezani članci

26. Mart 2023.

Filip Kostić nije stigao u Podgoricu

17:22h

Srdačan, prijateljski, pa čak i emotivan, bio je susret selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija sa crnogorskim fudbalerima i stručnim štabom sinoć na stadionu pod Goricom.

17:18h

Aleksandar Mitrović je na jučerašnjoj konferenciji kazao da je pobjeda nad Bugarskoj dala Crnoj Gori vjetar u leđa.

“Crna Gora je reprezentacija sa dosta kvaliteta. Ima kostur ekipe koji je dugo na okupu. Tu su Stefan Savić i Stevan Jovetić kao predvodnici, sa dosta mladih igrača koji donose novu energiju. Veoma ih poštujem, a pobjeda nad Bugarima im je sigurno dala vjetar u leđa", kazao je Mitrović.

17:16h

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković rekao je da je Crna Gora dobra i mlada ekipa koja ne smije da se potcijeni.

"To su osjetili Holanđani. Mnogo cijenim Crnogorce, imaju mnogo dobrih igrača, a analiza koju smo imali će nam dati smjernice pred utakmicu", poručio je Piksi na jučerašnjoj konferenciji.

17:14h

Stefan Savić je imao poruku za navijače:

"Ovo je pravi sportski događaj i jedva čekam utakmicu. Ubijeđen sam da će sve proći u najboljem redu, da bude sportski, da nas navijači podrže na pravi način. Biće i djece na stadionu, biće i moj sestrić i želim da svi uživamo i na terenu i na tribinama", rekao je Savić na jučerašnjoj konferenciji.

17:11h

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Miodrag Radulović kazao je na jučerašnjoj konferenciji da ima jasnu strategiju pred ovaj susret.

"U dobrom smo momentu nakon Bugarske. Podigla je ta utakmica optimizam kod nas, ali i očekivanja navijača. Imamo jasnu strategiju za ovaj duel i najvažnije je bilo da oporavimo igrače, jer je bila velika potrošnja u Razgradu. Očekujem da odigramo u jakom ritmu svih 90 minuta i da ćemo odgovoriti na zahtjeve", rekao je selektor Miodrag Radulović.

17:08h

Premijer Crne Gore Dritan Abazović ugostio je danas predsjednike Fudbalskog saveza Crne Gore i Fudbalskog saveza Srbije - Dejana Savićevića i Dragana Džajića.

17:05h

Iz Fudbalskog saveza Crne Gore je saopšteno da su sve karte za večerašnji meč rasprodate.

17:01h

Počelo ja navijačko zagrijavanje pred utakmicu.

Navijači reprezentacije Crne Gore počeli su da se okupljaju u Staroj Varoši.

Očekuje se i dolazak starije garde navijača "hrabrih sokola".

16:59h

Fudbalska reprezentacija Crne Gore večeras (20.45) u Podgorici dočekuje Srbiju u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Regionalni derbi, meč na koji se dugo čekalo, dolazi nakon što su oba tima na startu kvalifikacija upisala po trijumf - Crna Gora je u prvom kolu savladala u gostima Bugarsku (1:0), dok je Srbija kod kuće bila bolja od Litvanije (2:0).

Najavu meča pročitajte ovdje.