Istorija! Novak Đoković - najbolji teniser svih vremena

Đoković u finalu Rolan Garosa savladao Kaspera Ruda 3:0 i osvojio rekordnu 23. grend slem titulu u karijeri. Sada je i svima jasno - Novak Đoković je najbolji teniser svih vremena

107171 pregleda175 komentar(a)
Foto: Reuters
11.06.2023. 19:15h
15:03h

Đoković i Rud su konačno izašli na teren.

14:22h

Rud je na putu do finala bio bolji od Imera, Zepijerija, Žanga, Jarija, Runea i Zvereva.

"Pokušaću da igram bez mnogo emocija. Igram svoj najbolji tenis kada ne razmišljam previše i tjeram sebe da pobijedim. Naravno, osjetiću pritisak ako dobijem set ili se približim pobjedi, važno je da budem psihički pripremljen", naglasio je 24-godišnjak iz Osla.

14:14h

Đoković je na putu do finala eliminisao Kovačevića, Fučoviča, Davidovič-Fokinu, Variljasa, Hačanova i Alkarasa.

"Doveo sam sebe u savršenu poziciju da osvojim još jednu grend slem titulu. Znam da će publika vjerovatno biti protiv mene, ali mi to ne smeta. Nije prvi put, vjerovatno ni posljednji. Nastaviću da pobjeđujem", samouvjereno je rekao Nole.

13:50h

Novak Đoković danas  ima priliku da ispiše istoriju tenisa - srpski teniser igra finale Rolan Garosa i juri rekordnu, 23. grend slem titulu.

Đokovićev protivnik je Kasper Rud - Norvežanin je drugu godinu zaredom u finalu Rolan Garosa, prošle sezone je igrao i u finalu US opena, a nikada u karijeri nije osvojio grend slem.

Đoković i Rud su do sada odigrali četiri meča, srpski teniser je upisao četiri pobjede, bez izgubljenog seta.

Najavu meča pročitajte ovdje.

Izmjena: 14:44h