Totenhem otjerao drugog najuspješnijeg menadžera

Na klupi je Kontea naslijedio njegov pomoćnik iz Intera i Totenhema, Kristijan Stelini, koji je već vodio tim dok je temperamentni stručnjak bio na bolovanju ili suspendovan

9017 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters/Paul Childs
Foto: Reuters/Paul Childs

Antonio Konte je izgubio kompas, tiradom nakon utakmice sa Sautemptonom sam sebi praktično potpisao otkaz u Totenhemu, koji je kasno sinoć objavio da se sporazumno rastao sa italijanskim stručnjakom.

Brojke govore da je bivši šef struke Juventusa, Čelsija i Intera, kao i selektor Italije, ipak odradio dobar posao u sjevernom Londonu.

Antonio Konte
foto: Sofascore

Stigao je u novembru 2021. godine, postao prvi menadžer Sparsa koji je bio neporažen na prvih osam ligaških utakmica i vratio klub u Ligu šampiona.

Uzgred, osvajao je 1,88 bodova po utakmici u Premijer ligi, po čemu je drugi najuspješniji menadžer kluba (računajući one koji su vodili minimum 38 utakmica), iza Maurisija Poketina (1,89), a ispred Andre Viljaš-Boaša, Harija Rednapa, Žozea Murinja...

Ove sezone je, međutim, bilo dosta trzavica, kao i problema sa povredama, zbog čega je Totenhem ispao u osmini finala Lige šampiona od Milana, a i „visi” mu plasman u elitu.

Došao sa Konteom i naslijedio ga: Kristijan Stelini
Došao sa Konteom i naslijedio ga: Kristijan Stelinifoto: Reuters/Matthew Childs

Na klupi je Kontea naslijedio njegov pomoćnik iz Intera i Totenhema, Kristijan Stelini, koji je već vodio tim dok je temperamentni stručnjak bio na bolovanju ili suspendovan.

I upisao je četiri pobjede - protiv Marseja u posljednjem kolu grupne faze za plasman u osminu finala, te u derbijima Premijer lige sa Mančester sitijem (1:0), Vest Hemom (2:0) i Čelsijem (2:0) i poraz od Notingem foresta u FA kupu (1:0).

Zanimljivo, svi iz Konteovog stručnog štaba ostaju, osim njegovog brata Đanluke, koji je bio analitičar.

Povezani članci

26. Mart 2023.

Rastali se Konte i Totenhem

Bonus video: