Ljekari beranske bolnice se pridružuju štrajku

Ljekari Kliničkog centra (KC) sjutra će u 11 sati štrajkovati ispred zgrade Instituta za bolesti djece zbog ranijeg neprimjerenog i skandaloznog privođenja kolega Ljubinke Dragaš i Filipa Vukmirovića, koji su nakon saslušanja u Tužilaštvu oslobođeni
0 komentar(a)
Vladimir Dobričanin, Foto: Boris Pejović
Vladimir Dobričanin, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 28.12.2014. 18:16h

Ljekari Opšte bolnice Berane pridružiće se sjutrašnjem štrajku ljekara Kliničkog centra (KC) zbog ranijeg "neprimjerenog i skandaloznog privođenja kolega Ljubinke Dragaš i Filipa Vukmirovića, koji su nakon saslušanja u Tužilaštvu oslobođeni", najavio je predsjednik Sindikalne organizacije doktora medicine iz tog grada, Igor Babić.

Babić je agenciji Mina kazao da će sjutra u 11 sati održati protestni skup na platou ispred Opšte bolnice u Beranama, koji će trajati pola sata.

“U terminu održavanja štrajka upozorenja na sveukupan odnos prema ljekarima Crne Gore od strane medija i pojedinaca iz nevladinog sektora u potpunosti će biti ispunjen minimum procesa rada”, rekao je on.

Štrajk ljekara KC biće održan u 11 sati, ispred zgrade Instituta za bolesti djece.

Predsjednik Sindikata doktora medicine, Vladimir Dobričanin, rekao je ranije danas da "doktori ne stvaraju uslove u kojima rade, već je neko drugi nadležan za to".

Dobričanin je poručio daštrajkom žele da skrenu pažnju na poziciju ljekara.

Dobričanin je agenciji Mina kazao da jednosatnim protestom žele da pošalju poruku da doktori ne bi trelo da budu tretirani kao, kako je naveo, šljam.

„Želimo da skrenemo pažnju na našu profesiju i na to da u ovim uslovima ne rade pacijenti, nego doktori, a da uslove ne stvaraju doktori već neko drugi“, poručio je Dobričanin.

On je ukazao na pisanje crnogorskih portala tokom istrage, navodeći da su za hapšenje doktora prije znali mediji nego sami doktori i podsjećajući na objavljene snimke hapšenja.

„Krajnje je vrijeme da se nešto promijeni u ovom društvu“, rekao je Dobričanin.

On je objasnio da je doktore trebalo pozvati na ispitivanje, jer bi se svaki, kako smatra, odazvao pozivu.

Bonus video: