DF: NKT formiran da se bori protiv nas, a ne koronavirusa

"Pozivamo NKT da pred čitavom crnogorskom javnošću pokaže laboratoriju za PCR testove na COVID-19, i kako izgleda procedura testiranja jednog potencijalno inficiranog građanina. A smatramo vrlo svrsishodnim da objasne crnogorskim građanima i koliko je kupljeno pokvarenih respiratora, a koliko ih se pokvarilo za vrijeme upotrebe, i da li će neko zbog toga snositi odgovornost"

12392 pregleda 57 reakcija 51 komentar(a)
Foto: Demokratski front
Foto: Demokratski front

Demokratski front (DF) tvrdi da je Nacionalni koordinacioni tim za zarazne bolesti formiran kako bi se borio protiv te političke partije, a ne koronavirusa.

Odgovarajući na reagovanje NKT-a, naveli su da je pominjanje plata dikrektora KCCG Jevta Erakovića, direktora Instituta za javno zdravlje Bobana Mugoše i njegovog pomoćnika Senada Begićam kao i primanja direktora Urgentnog centa Nermina Abdića i doktora Ranka Lazovića i predsjednika NKT-a Milutina Simovića, "toliko bilo ljekovito, da su se potpuno razgolitili u prirodnoj veličini svoje mizernosti i poltronstva Milu Đukanoviću".

"Ovo nije samo stav DF-a i većine građana, već stotina i stotina doktora, medicinskih sestara i medicinskog osoblja koji na prvoj liniji borbe sa koronavirusom, uz mizerne plate od 300 do 500 eura svakodnevno rizikuju živote, da bi se partijski manekeni iz DPS- a i SD- a, slikali na konferencijama neustavnog NKT-a, iako nisu proveli ni jedan minut sa zaraženim pacijentima. I umjesto što okrivljuju Srbiju za svoju nesposobnost i provincijalne komplekse, bolje bi bilo da odgovore crnogorskoj javnosti zašto nisu insistirali da Milo Đukanović nakon povratka iz Belgije uradi PCR test na koronu i bude u samoizolaciju 14 dana kao što to propisuju opozicionim liderima i običnim smrtnicima", navodi se u reagovanju.

Dodaju da javnost interesuje i da li će gradonačelnik Tivta Siniša Kusovac biti uhapšen zbog kršenja mjera samoizolacije i odlaska na plažu.

"Kao što je bio uhapšen vladika Joanikije i sedmorica sveštenika za dan Svetog Vasilija Ostroškog".

U DF-u tvrde i da je "korona sve vrijeme bila u Crnoj Gori", te da građani Tutina, Sjenice i Novog Pazara "s pravom sumnjaju da je COVID-19 uvezen iz Crne Gore za vrijeme ilegalnih prelazaka granice radi kupovine garderobe za maturske večeri, svadbe i bajramske svečanosti".

"A to dalje znači da Crna Gora nema laboratoriju za PCR testove na koronavirus, tako da i ne može utvrditi ko je inficiran a ko nije, zato će u narednom periodu zbog opšteg kolapsa i odustati od daljih testiranja primjenjujući švedski model prirodne selekcije. Ako ovo nije tačno, pozivamo NKT da pred čitavom crnogorskom javnošću pokaže laboratoriju za PCR testove na COVID-19, i kako izgleda procedura testiranja jednog potencijalno inficiranog građanina. A smatramo vrlo svrsishodnim da objasne crnogorskim građanima i koliko je kupljeno pokvarenih respiratora, a koliko ih se pokvarilo za vrijeme upotrebe, i da li će neko zbog toga snositi odgovornost? Takođe pozivamo članove NKT-a, da pošto po njihovim tvrdnjama nisu primili "ni centa" od marta mjeseca, objave svoje platne liste, a isto će uraditi i lideri i poslanici DF-a, da uporedimo ko je profitirao za vrijeme pandemije, a ko je donirao u borbi protiv koronavirusa", navodi se između ostalog u reagovanju DF-a.

Bonus video: