Direktor imenovan prije registracije RTV

Savjet na to mjesto 5. juna imenovao Dragoslava Jeknića i predložio da se u narednih 15 dana registruje DOO Lokalni javni emiter RTV Kolašin i da se pribavi licenca i da se signal pusti do 25. juna, ali se to još nije desilo

4630 pregleda 21 reakcija 0 komentar(a)
Prostorije budućeg radija, Foto: Dragana Šćepanović
Prostorije budućeg radija, Foto: Dragana Šćepanović

Iako kolašinska Radio televizija (RTV) još nije počela da radi, nema zaposlenih, a nije registrovana ni u Centralnom registru privrednih subjekata (CRPS), duže od mjesec i po, ima v. d. direktora.

Savjet RTV na to mjesto 5. juna imenovao je Dragoslava Jeknića.

Tada je predsjednik Savjeta Zoran Rakočević predložio da se u narednih 15 dana registruje DOO Lokalni javni emiter RTV Kolašin i da se pribavi licenca. Planirano je i da se do 25. juna pusti signal tog medija, ali se to još nije desilo.

Kako su prije nekoliko dana odborničkom klubu Demokrata odgovorili iz Savjeta, RTV još nije registrovana i to “treba da završi Opština, kao osnivač javnog emitera“.

Iz te partije smatraju da je, iz više razloga, “sva priča oko radija pravna lakrdiju iz više razloga“. Oni smatraju da je Savjet do sada napravio brojne propuste i treba da bude smijenjen.

“Osim što je Savjet na čelu RTV, izabrao partijskog direktora, ispostavilo se da su ga imenovali potpuno nezakonito, jer DOO RTV nije registrovan u CRPS i kao takav ne postoji u pravnom prometu, što znači da nikako ne može imati direktora. Takođe, velika odgovornost leži i na Opštini kao osnivaču. Dozvolili su da se dešavaju nezakonitosti i propusti, pritom ne preduzimajući nikave korake“, tvrdi odbornica Demokrata Zorana Bakić.

Ona tvrdi da je Savjet opstruirao dostavljanje dokumentacije i usvojenih akata odborničkom klubu Demokrata. Zbog toga je jasno, kazala je Bakićeva, “da se za sve ovo vrijeme dosta toga petljalo i muljalo prilikom izbora kvazi direktora i registracije radija“.

Na pitanje “Vijesti“ zbog čega to Opština još nije učinila, predsjednik Milosav Bulatović nije mogao da dâ precizan odgovor. Prema njegovim riječima, sadašnju situaciju oko RTV treba „razbistriti“.

“Smatram da moramo dobro sagledati sve detalje i ovih dana ću se tome posvetiti da, kako bi se reklo, malo “razbistrimo“ situaciju i da vidimo šta to u stvari može predstavljati prepreku. Ako ima nekih prepreka, mislim da ćemo to eliminisati i mislim da je želja svih nas da dobijemo taj medij, koji će svima biti značajan u ovoj sredini“, rekao je Bulatović.

Imenovanje Jeknića za v. d. direktora, prema nezvaničnim informacijama, izazvalo je nesuglasice u vladajućoj kolašinskoj koaliciji. Navodno, Grupa birača, koja uz Demokratsku partiju socijalista i Socijaldemokrate, vlada Kolašinom, u početku je bila protiv takvog kadrovskog rješenja. Imenovanje Jeknića, prema nezvaničnim informcijama, podijelilo je i DPS u Kolašinu.

Bonus video: